The Art of Fashion

  De designer Oso zoekt met zijn collectie de verbinding van zijn geboorteland Syrië met de Westerse wereld. Hij laat voor zijn collectie zelf stoffen ontwerpen die in Italië worden geproduceerd. Zoals luxe jacquard en natuurzijde. Groen is een belangrijke kleur in deze collectie.

Voor zijn ontwerpen combineert hij oude en moderne technieken, handgeborduurde patronen met kralen en zijde op tule en handgemaakte applicaties met glaskralen in de vorm van beestjes. Maar ook het plotten van pigmenten op zijde, waardoor een 3d-effect ontstaat, past hij op een eigenzinnige manier toe.

Voor de afwerking van de looks speelt Oso met de combinatie van matte en glanzende tonen en zorgt de ontwerper door middel van een contrast in kleuren voor een speels en vloeiend effect.

Zijn bekendheid wordt steeds groter. Zijn werk slaat aan. In 2008 opent hij zijn eigen atelier en winkel en twee jaar later start hij zijn eigen label Oso Couture. Volgend jaar zal hij zich vestigen in het prestigieus, creatieve bolwerk, de Meelfabriek in Leiden van mecenaat Ab van der Wiel.

De zojuist getoonde show en de modecollectie dient als bron van innovatie en creatieve reflectie en als expressie van de maatschappelijke, culturele en sociale verantwoordelijkheid van AkzoNobel. Sinds 2016 heeft de AkzoNobel Art Foundation de Art Space; een publiek toegankelijke kunstruimte. AkzoNobel verzamelt en toont ook al sinds 1996 kunst van internationaal gerenommeerde kunstenaars en jong talent.

... MATTE EN GLANZENDE TONEN BIJ OSOCOUTURE... 

FOTO: ROLAND SMULDERS