Couturier Paul Schulten was Parijs net voor

  Onze Nederlandse couturiers verliezen zich niet graag in te-gekke sprookjes en parodieën rond de modestijl van de young professional woman die in ons land aan de touwtjes trekt. Een grapje kan en mag best maar je gaat toch niet er van uit dat de dames uit ons land op zulke idioot hoge hakken gaan lopen dat ze bijna struikelen? Het leven zou op een hindernisbaan gaan lijken met zoiets om op te lopen.

Je ziet onze modebewuste vrouwen toch ook niet hun directiekantoor binnenzeilen in een soort doorzichtige nachtponjurkjes (heel schattig hoor voor kleine meisjes!) en dan hun directietas als een holster om de heup dragen waarbij de documenten in twee afdelingen schietvaardig zijn gesplitst? Parijs, Rome, New York, Hong Kong, London en Los Angeles zijn de meest inspirerende modesteden van de wereld maar daarbij moet je doorgaans meer denken aan de nieuwste mode-ideeën. En niet aan leuke krachtige vrouwen die zich echt niet het liefste bij belangrijke events op een skateboard in een kanten jurkje aan de wereld presenteren.

Daar gaat het natuurlijk ook niet om. Het heeft met het zwaar doorgeschoten #metoo te maken dat er nu mode op de internationale catwalks wordt gepresenteerd waarbij vrouwen uitdagend  jurken dragen waar je door de stof heen duidelijk hun ondergoed ziet. Dat ondergoed bestaat dan trouwens ook minimale flinters stof.

Aan de top stonden deze keer in Parijs de bloementrend en het witter-dan-wit maar ook het zilver. Eli Saab bracht het evenals Alexander McQueen en het BN-er merk uit Duitsland Talbot Runhof. Doorgaans gaan BN-ers niet over één nacht ijs bij hun presentatie buiten de bühne om en natuurlijk helemaal tijdens hun beroemde acts. Angelina Jolie, Julia Roberts en Lady Gaga dragen Talbot Runhof.

Zilver werd eerder ook groot gebracht door de Nederlandse couturier Paul Schulten net voor deze trend losbarstte in Parijs waar vooral lingerie-achtige kleding bij ontwerpers de toon aangaf. Allemaal even fluffy en knuffelachtig voor bedeesde kleine meisjes evenals natuurlijk de bloementrend en iets te grote blazers die de dames dan vermoedelijk van hun vriend geleend zouden kunnen hebben.

Maar niet echt want de blazer voor avondpakken gaat natuurlijk nooit weg.

...PAUL SCHULTEN WAS PARIJS NET VOOR...

FOTO: SYDNEY KORSSE