Stephan Badals dansende Belgische bruid

  ANTWERPEN - België is een klein land maar bevat veel creatief talent en dat blijkt vooral uit de hoge ogen die het land gooit als het gaat om interieurkunst en mooie steden met brede straten vol prachtige winkels. Ook de modewereld mag gezien worden door de vele grote modekunstenaars die het land met hun richting gevende ideeën in het verleden internationaal bekend hebben gemaakt. Helaas is het aantal grote namen in de couturewereld sterk teruggelopen.

Tot de hele grote namen in het cosmopolitische Antwerpen vol kleinere designerstudio's behoren beroemde namen die helaas naar de achtergrond zijn verdwenen behalve de couturier Stephan Badal.

Stephan Badal is een survivor als couturier in België doordat hij heel alert zijn couturecollectie varieert bij de wisseling van trends en seizoenen. Ook maakt hij zowel een vrouwen- als een mannenlijn. Elke creatie is weer een intens en boeiend verhaal voor hem. Ook voor het seizoen najaar/winter 18-19 kon het publiek (dat zoals bekend doorgaans een hoog jetset-gehalte heeft) weer genieten van zijn geheel eigen aanpak en stijl.

Zijn couturecollectie sluit aan bij de smaak van zijn internationale en Belgische cliëntéle. Dat betekent een meer Bourgondische aanpak dan wij in ons land gewend zijn. Van oorsprong is de couturier een Nederlander. Hij heeft hier in ons land zijn opleiding genoten. Als dank daarvoor werkt hij bij zijn shows graag met Nederlandse mannequins. Ook deze keer maakte hij gebruik van rijke stoffen gecombineerd met kant, lichte tweed, Cashmere en zijde.

De jasjes en jurken zijn mooi en scherp in vorm gesneden qua lichaamsvormen en vaak voorzien van een interessant decolleté wat typerend is voor de Badalstijl. Die aparte halslijn is ook typerend voor de feestelijke serie cocktailjurken.

Ook de mooie mantels , cocktailjurken, avondjurken en mantelpakjes zorgen ervoor dat de Badalklanten deze winter zeer elegant en chique maar vooral ook warm voor de dag kunnen komen.

En zijn bruid/mannequin was zelf zo enthousiast over haar bruidskleed dat zij geheel onverwacht zich tijdens de finale van de show niet meer kon inhouden en begon te dansen op de catwalk. Gezien het drukke applaus dat reeds begon tijdens deze spontane move is ook deze show van de Nederlands-Belgische couturier Stephan Badal het publiek zeer goed bevallen.

DE DANSENDE BRUID VAN STEPHAN BADAL UIT ANTWERPEN BIJ ZIJN SPECTACULAIRE NAJAARS- EN WINTERCOLLECTIE 18/19...

FOTO: SYDNEY KORSSE