De Tovercollectie van Sépehr Maghsoudi

  HOORN - Dit weekend presenteerde Sépehr Maghsoudi in Hoorn zijn couturecollectie "The One" in een raadhuisachtige omgeving: het Statenlogement . De entrée verliep via een lange rode loper door een schattig soort van middeleeuws hofje waarna de gasten via een donkere poort een tamelijk donkere zaal in het Statenlogement betraden vol antiek eiken meubilair en zware leren stoelen dat langs de muren stond opgesteld met rijen vol van afwachtend en belangstellend publiek. 

Voor Sépher Maghsoudi die eveneens in de Munststaat een atelier en winkel in Hoorn bezit was dit de presentatie van alweer zijn 18de collectie wat op zichzelf voor iemand die met zijn familie hier uit het verre Perzië ooit in ons land kwam wonen een behoorlijk grote prestatie is . Er waren 3 shows voor gasten op één dag. Bij de feestelijke presentatie van deze 18de collectie die uitgebreid werd gefilmd door de regio-tv NH waren eveneens de burgemeester van Hoorn Jan Nieuwenburg en dochter Klaartje aanwezig.

Het middenpad van de grote zaal functioneerde als catwalk waarop de ontwerper zijn theatrale en kunstige collectie toonde waarbij vreemde schimmige gestalten zich geheimzinnig over voortbewogen. Zijn nieuwe collectie omvat veelal abstracte concepten van verrassende kleding waarin statige menselijke figuren zich verbaard aangestaard door vele ogen als tovergestalten lanceren. Het is een collectie vol kleur en versiering. Alle kleurrijke designs zijn handmatig gemaakt waar heel veel uren werk in is gaan zitten.

Zijn show geeft meer een indruk van wat in Sépehr Maghsoudi als mens en kunstenaar leeft dan wat mensen onmiddellijk qua kleding op een party zouden willen dragen. In een aantal creaties zou je onmogelijk kunnen gaan zitten en moet je het hele feest blijven staan. Je hebt dan natuurlijk wel veel bekijks. Dat wel. Verder maakt de collectie als geheel bepaald een overrompelende indruk. 

Maar deze attitude jegens zijn collectier is nu eenmaal kenmerkend voor echte kunstenaars die zich voor hun art op heel aparte wegen begeven. Daarnaast brengt Sepehr Maghsoudi in zijn winkel uiteraard ook zeer draagbare mode waaronder ook mooie glamourcreaties, herenoverhemden en T-shirts met een opmerkelijk dessin wat vooral veel fans van de momenteel trendy horrorfilms vermoedelijk zal aanspreken.

FOTO: SYDNEY KORSSE

...EEN TOVERACHTIGE OVERROMPELENDE COLLECTIE TOONDE SÉPEHR MAGHSOUDI IN HOORN...