Modeshow met Vorstelijke Allure door ontwerpster Ingeborg Steenhors’

alt‘Vorstelijke Allure’ heet de feestelijke modeshow waarmee de Nederlandse ontwerpster/textielkunstenaar Ingeborg Steenhorst haar vijfjarig atelierjubileum viert. Tijdens de show toont de ontwerpster exclusieve hoeden, accessoires, sieraden en theatrale outfits uit haar couture collectie.
De show vindt plaats van 11 t/m 14 augustus op Kasteel Maarten Maartenshuis als onderdeel van Zomerfair Doorn en wordt met eigenzinnige allure gepresenteerd door Marijke Helwegen, muze van de ontwerpster.

In augustus bestaat het atelier van Ingeborg Steenhorst precies vijf jaar. Sinds 2006 ontwerpt en vervaardigt Ingeborg Steenhorst vanuit eigen atelier handgemaakte couture hoofdsieraden, textielsieraden en modeaccessoires. Ze creëert kunstzinnige creaties met een uitbundige stijl vol fantasie en met oog voor detail. Binnen haar werk zoekt ze steeds naar eigenzinnige combinaties van mode, sieraad en kostuumontwerp.

De ontwerpen van Ingeborg Steenhorst zijn altijd feestelijk met prachtige kleurnuances en een luxe uitstraling. Binnen haar materiaalgebruik vormen bloemen, veertjes, luxe stoffen, parels, (half)edelstenen en kralen vaste onderdelen. De accessoires en sieraden van Ingeborg Steenhorst worden gedragen door meisjes en vrouwen met een sterke persoonlijkheid die graag uniek en ‘fashionable’ gekleed verschijnen op een party of feestelijke gelegenheid.

Ingeborg's haaraccessoires en sieraden collectie bestaat uit vier lijnen; ‘Lovely Lola’ voor jonge eigenzinnige meisjes, ‘Lady Couture’ voor de vrouw die van glamour en klasse houdt, ‘Yes I Do!’ voor lieftallige bruidjes, bruidsmeisjes en (schoon)moeders en ’Specials’ voor liefhebbers van ware modekunst.

Ook High Society en politiek Den Haag weten de ontwerpster inmiddels te vinden. Vanaf haar start in 2006 voorziet Ingeborg al jaarlijks prominente politica’s van bijzondere creaties voor Prinsjesdag. TV programma’s als Blauw Bloed (EO), Shownieuws en Hart van Nederland (SBS6) hebben al meerdere malen uitgebreid aandacht besteed aan haar Prinsjesdag creaties.

Presentatrice en TV Diva Marijke Helwegen verschijnt als muze van de ontwerpster, regelmatig met diens creaties op party’s en rode loper events.

"Marijke heeft een grenzeloze fantasie en kleedt zich altijd zeer elegant, bovendien is ze een warme en eigenzinnige persoonlijkheid die altijd verrassend uit de hoek komt. Net als ik heeft ze een grote liefde voor de natuur, oude films en klassieke mode. Een vrouw en muze naar mijn hart en ik ben er trots op dat zij mijn jubileumshow gaat presenteren” aldus de ontwerpster.

De feestelijke jubileumshow van Ingeborg Steenhorst vindt van 11 t/m 14 augustus iedere dag plaats om 14:00 op Kasteel Maarten Maartenshuis als onderdeel van de Zomerfair Doorn te Conferentiecentrum Zonheuvel, Amersfoortseweg 98, Doorn.