Renato Balestra zegt het op Roma Alta Moda met bloemen

altROME / ROMA ALTA MODA- Voor herst en winter 2011/2012 zegt de couturier Renato Balestra het met bloemen. Zijn collectie straalt power uit met een vleugje Hollywoodglamour en zijn couture is een feest om te zien.
Zijn elegante stijl heeft hetzelfde raffinement wat wij in Nederland wel tegenkomen bij de couturier Paul Schulten. Een collectie voor zelfbewuste vrouwen die er anders dan anderen uit durven te zien zonder ooit overpowered te zijn.

Dit winterseizoen strooit hij rozen en andere bloemen op jurken en jassen en mengt deze met het klassieke raffinement van zwarte cocktail- en avondjurken. Voor dagelijks gebruik zijn de 3/4 jassen aan de binnenzijde voorzien van kleurige bloemmotieven die een eyecatcher vormen wanneer de jas uit getrokken wordt.

Daarbij bevat de collectie ultra-zachte marabou jacks in neon kleuren tinten, die gedragen kunnen worden over zijden jurken in contrastkleuren als appelgroen, electricblue, citroen met paars en Balestrablue. Voor de heren lanceert hij een bijpassende sober getinte collectie. Ook hier als herkenning en herinnering zijn er kleine details als een in reliëf geborduurde roos op de revers. Zeer verfijnd en poëtisch.