Daar komen de Kerkmeesteressen

altNaar aanleiding van uiteenlopende opmerkingen van bezoekers van De Couturekrant over ons artikel over onder meer de etalagefiguren in de Nieuwe Kerk is hier alsnog een heel mooi beeld te zien van deze 'kerkmeesteressen'.
Deze foto werd gemaakt door Sydney Korsse om te laten zien hoe het front van de expositie in de Nieuwe Kerk op een overweldigende manier werd gedomineerd door de zilverkleurige poppen en één van de zonder meer schitterende bruidscreaties die hier zijn te zien.

Mart Visser heeft als kerkmeester hiermee de Nederlandse haute couture op een creatieve en stijlvolle wijze onder de aandacht gebracht van velen die nog steeds het ambacht appreciëren wat een onvermijdelijk fundament vormt voor deze modekunst. Lang niet iedereen weet hoeveel werkuren er vast zitten aan zelfs maar één van de aanwezige dertig bruidsjurken van de vijftien door hem uitgenodigde collega’s die hier hun topstuk laten zien.

De enkele bezoeker die vindt dat wij de zilverachtige etalagepoppen te positief beoordelen omdat 'het allemaal te veel van hetzelfde zou zijn' gunnen wij zijn visie. 'Zoiets hóórt niet in een kerk." Hebben we ook al eerder gehoord. Maar op deze respectvolle wijze getoond geloven wij dat geloof, hoop en liefde hier in deze installatie op harmonieuze wijze verenigd zijn.