Prachtige Collectie Paul Schulten najaar/winter 2011-2012

altAMSTERDAM - Onder de titel “La belle dame sans merci” presenteerde couturier Paul Schulten de collectie Haute Couture najaar/winter 2011-2012 in het hoofdstedelijke Hotel Okura. De collectie is geïnspireerd op vrouwen met een vaak sterk karakter, die door hun levenshouding, doorzettingsvermogen en gevoel de absolute top hebben bereikt in hun vak.

Groot voorbeeld hiervan is Coco Chanel, die naast dat zij een groots ontwerpster, een persoon was die als geen ander de tijdgeest aanvoelde. Samen met Yves Saint Laurent, die zij als haar opvolger beschouwde, zijn zij de enige geweest die gedurende hun carrière altijd gevoeld hebben wat er speelde in de samenleving en dit hebben vertaald in mode.

Dat scherpe aanvoelen van de tijdgeest zie je meer terug bij grote dames als Maria Callas, Marlène Dietrich en ook Madonna. Deze vrouwen zijn de echte diva’s. Niet door lastig gedrag en een hoop glamour, maar door hun grensverleggende niveau bepalende talenten, die de lat technisch en creatief weer hoger hebben gelegd.

Dit type vrouw is een constante inspiratie bron voor Schulten. Zeer veeleisend, ogenschijnlijk niet makkelijk, maar met een groot gevoel. Het gevoel van deze tijd vraagt om een lijn, die zeer ingetogen is, maar qua details verfijnd is en prachtig uitgevoerd.

Kleuren zijn ingetogen maar geraffineerd. De stoffen zijn qua “look” hard, maar qua “feel”zacht. Het silhouet is streng, maar vrouwelijk en sexy.

Beloond door een langdurig applaus presenteerde Paul Schulten een prachtige wintercollectie voor 2011 en 2012 die het publiek in het Okura zo betoverde dat algemeen werd vastgesteld dat dit zijn beste collectie ever was.