Show couturier Ronald Kolk feestelijk en speels

altDe couturewereld van Ronald Kolk was weer een feestje om mee te maken. In een sfeervol Krasnaposky en onder het oog van een overmaat van belangstelling uit de wereld van de pers ontving hij buitengewoon gastvrij zijn publiek.

Kolk werkt vanuit een heel andere invalshoek dan men gewoonlijk doet. Bij deze couturier draait het er vooral ook om de collectie in een sfeer vol entertainment te lanceren. En dat lukt hem elke keer weer voortreffelijk.

Zijn wintercollectie voor 2011 werd geïnspireerd door de witte clown Pierrot die door hem van de vriendelijke en heel positieve kant werd belicht. Maar ook door drummers en saxofoonspelers en dansers die met een mooi staaltje theater de show nog meer glans gaven.

Kolk toonde zwart-wit creaties met all-over pompons, pofmouwen en pierrot-achtige kragen maar ook mooie en comfortabel draagbare mantelpakken van kostbare materialen in een Chanelstijl. Zijn aparte hoeden en haarsieraden waren nadrukkelijk in de lengte uitgevoerd en zeer creatief gecombineerd met opvallende en uiteenlopende jurken en uitgaanspakken.

Veel flamboyante creaties voor de avond die met kunstig handwerk waren gedecoreerd waaronder een slank aansluitende rode japon met Pierrotkraag en de ogenschijnlijk simpele lange avondjurk in een lieflijke retrostijl oogstten veel bijval van de gasten.

Bijzonder was ook dat De Witte Bruid tenslotte tot in de nok van de zaal werd opgeheven en daar wat heen en weer schommelde terwijl haar lange mooie sluier een tunnel vormde waardoor een schilderachtige finale van mooie modellen op de catwalk langs kwam en het enthousiaste publiek verraste.