Show Claes Iversen voor wereldberoemde rijke vrouw

altTijdens hevige regenbuien en bliksemflitsen lanceert Claes Iversen zijn fris en zomers getinte lentecollectie voor 2012. Enkele honderden gasten genieten in het Zuidpark in Amsterdam het voorrecht deze presentatie vooraf gegaan door een speciale film mee te mogen maken.

De film van Phillipe Vogelenzang en Merce Wouthuysen toont Liz Snoijink in de hoofdrol. Dit is niet verbazingwekkend gezien het grote thema van zijn show.

De nieuwe SS12 collectie van de couturier is een moderne collectie met een klassieke ondertoon. Dit betreft een oprecht liefdesverhaal van een vrouw en haar liefde voor haar zorgvuldig opgebouwde garderobe, maar ook een verhaal waarin rijkdom en roem haaks staan op vergankelijkheid en eenzaamheid.

Claes Iversen vindt hiervoor inspiratie in het Amerika van de jaren ‘60 en ‘70. Het kleurgebruik en de vlakverdeling van de in Californië woonachtige pop-art schilder David Hockney komt terug in een vervreemdend kleur- en lijnenspel binnen de collectie. Iversen brengt veel creaties in wit, geel en oranje. En eveneens enkele buitengewoon aansprekende lange rôbes in rood en groen.

Daarnaast vormt het beeld van de puissant rijk getrouwde middle-aged-uptown-5th-Avenue dame een rode draad in deze interessante collectie.

Boegbeelden als Jackie Kennedy, Nan Kempner en Mona von Bismarck; rijk, glamorous, vaak wereldberoemd, met omvangrijke privé couturecollecties, maar tegelijkertijd zo eenzaam en ongelukkig, reflecteren de melancholische ondertoon binnen de collectie.

¬De klassieke deux piece is uit verband getrokken door een vervreemdend, horizontaal, abstract kleurenspel. Rafelige, edgy afwerkingen en het gebruik van onderscheidingen, die door de hoeveelheid ervan hun waarde verliezen, refereren aan vergankelijkheid.

Handgeschilderde klaprozen in print en als applicatie bevestigen zowel de pure schoonheid als ook het kwetsbare van sterfelijkheid. Klassieke silhouetten zijn gemoderniseerd en hierdoor worden grenzen verlegd. Dit zorgt voor een nieuw, fris beeld.

Heel apart is ook de keuze van de materialen want de collectie is uitgevoerd in ouderwetse stugge, zware stoffen gecombineerd met transparante, vederlichte materialen en zacht leer, waarmee klassiek en modern samenkomen.


www.claesiversen.com