Fred de la Bretonière Clothes met Sjaak Hullekes

altDe herfst/winter 2011 collectie van Fred de la Bretonière Clothes bevat verschillende collecties die onderling goed combineerbaar zijn. De ‘Catwalk Collection’ is basic en door Fred zelf ontworpen. Hieruit ontwikkelt zich de verdere kledinglijn. Kenmerkende ongevoerde kledingstukken zijn hier vervaardigd uit grote stukken leer.

Echt iets voor de liefhebbers want voorzien van ‘raw-edges’, opgestikte riemen en alleen de hoognodige (naar buiten gekeerde) naden. Natuurlijke kleuren zoals taupe, bruin, camel, off-white en zwart geven de collectie bovendien haar warme uitstraling.

Op 13 oktober vond de lancering plaats van Fred de la Bretonière Clothes. In bijzijn van vele gasten werd tijdens een catwalk show over straat de officiële kledingcollectie getoond die is ontwikkeld in samenwerking met ontwerper Sjaak Hullekes. Daarnaast werd de eerste kledingwinkel van het concern geopend aan de Jacob Obrechtstraat 14.

Tot de opening van de eigen Fred de la Bretonière webwinkel die eind oktober wordt verwacht, zal de nieuwe Fred de la Bretonière kledinglijn exclusief worden verkocht vanuit dit eerste en nieuwe Fred de la Bretonière Clothes filiaal.

Wat is er zo leuk en bijzonder aan de collectie van Fred de la Bretonière? Hij laat leer zien in zijn meest pure vorm. Ontstaan vanuit een grote gedrevenheid waarop Fred al in zijn beginjaren zijn bedrijf bekend maakte door een geheel eigen wijze de appreciatie voor soepel en echt leren schoenen en tassen wist te bevorderen.

Hij werd bekend met zijn schoenen, tassen en accessoires waarbij hij zonder al teveel menselijke toevoegingen leer wist om te toveren naar een modieus item. Later kwamen de eerste kledingstukken (rokken en schorten) gemaakt uit niets meer en niets minder dan een riem en één of twee stukken leer.

Het waren deze kledingstukken die in 2010 bij Fred de behoefte tot een kledinglijn deden stijgen. Tijdens het 40-jarig bestaan van het bedrijf presenteerde hij een eerste voorproefje van zijn kledingcollectie die is gebaseerd op de items uit zijn beginjaren. De in 2010 vervaardigde collectie werd de basis van deze eerste op 13 oktober gelanceerde officiële lijn.

De jurkjes, rokken en tops uit basiclijn komen net iets anders terug kundig aangevuld met broeken en jassen die zijn ontworpen in samenwerking met Sjaak Hullekes. Doormiddel van soepel vallend leer, voeringen van een zachte hoogwaardige katoen en voorzien van de benodigde detailleringen aan binnen- en buitenkant vormt dit gedeelte van de collectie een subtiele variatie op de ‘Catwalk Collection’.

Een variant uitgevoerd in een verscheidenheid aan kleuren, draagbaar voor elke gelegenheid en met behoud van het stoere maar vrouwelijke karakter zoals dat bij Fred de la Bretoniere van toepassing is.

Toen Fred in het voorjaar van 2011 Sjaak Hullekes vroeg om de ontwikkeling van zijn kleding collectie op zich te nemen werden eveneens een ‘Fashion Collection’ en gebreide itemsn toegevoegd.

Sjaak werd duidelijk geïnspireerd door het basicbeeld en vertaalde dit naar een scherp modieus beeld van (gevoerde en ongevoerde) jurkjes, rokken, tops en broeken. Het is in dit gedeelte van de collectie dat kleur ook aan de buitenkant zichtbaar wordt, zoals vaal rode, groene en gele tops en rokjes.

Voor de toekomstige kledinglijnen van Fred de la Bretonière zullen Sjaak Hullekes en zijn compagnon Sebastiaan Kramer zich samen met Fred bezighouden met het uitzetten en ontwerpen van de collecties vanuit het gedachtegoed van Fred de la Bretonière.

Kleding voor een vrouw met ambitie en gevoel voor kwaliteit, stoer en tegelijkertijd vrouwelijk.