arty chic! in MAISON AMSTERDAM

  De tijd van de feestdagen zou eind 2021 voor fashionlovers zo rijk kunnen zijn geweest door het kunnen beleven van de arty chic! Editie in MAISON AMSTERDAM in De Nieuwe Kerk van de hoofdstad. En daar hadden de echte diehards van 14 december 2021 tot bijna half januari van 10 - 17 uur volop van kunnen genieten.

De zeer creatief door Carlo Wijnands gestylde mode-expositie werd helaas echter door de Kerstvergrendeling gestopt. Voor deze expositie was Amsterdam zowel een passend decor als ook een bron van inspiratie maar had de selectie van de gekozen ontwerpers toch iets zorgvuldiger - meer typerend voor het fameuze klassiek-mooie Mokumse modewereldje- gekund.

Er is in de pers al eerder de vraag gesteld waarom er creaties van de werkelijk grote namen als Sheila de Vries en Paul Schulten en Ronald Kolk hier ontbraken. Dat neemt niet weg dat de expositie alles bij elkaar een heel interessant beeld wist op te leveren.

Er zijn acht bijzondere feestcreaties van befaamde ontwerpers en bekende Nederlanders toegevoegd zoals de couturestukken van de hand van Jan Taminiau, David Laport, Percy Irausquin, Ferry Schiffelers en Corné Gabriëls.

Maar ook persoonlijke feestjurken van de zelf zo talentvolle modeontwerpster Monique van de Ven en van Iris van Lunenburg evenals de fatto a mano smoking van ’s lands stijlpastoor Arno Kantelberg zijn te bewonderen.

De iconische feestjurken en bijzondere pakken relateren allemaal op een unieke manier aan de stad. De selectie outfits die wordt getoond zijn verbonden met Amsterdam door een bijzondere herinnering of door een verhaal.

De creatie werd dan bijvoorbeeld gedragen naar een feest in Amsterdam, ontworpen door een Amsterdamse ontwerper of door een Amsterdammer gedragen naar een speciale avond. Dat is natuurlijk een heel uniek en zo'n speels thema dat het bijzonder jammer is dat de bezoekers hier niet langer van deze expo hebben kunnen genieten.  

KARAKTERVOL COUTURESTUK ONTWORPEN DOOR JAN TAMINIAU ...

FOTO: SYDNEY KORSSE