Haute couture zomer 2022 Alexis Mabille

  PARIJS - Vandaag opende de beroemde Paris Haute Couture Fashion Week. ook in Frankrijk hadden de strenge maatregelen van president Macron het openbare leven stil gelegd. Maar er zijn altijd kunstenaars die nu eenmaal niet kunnen leven zonder de kunst die zij het allerliefste maken.

Daarom sturen Carlos Freixeda en Jean Melin het bericht van de trotse wederopstanding van de officiële Paris Haute Couture waar om 13.30 uur vandaag 25 januari 2022 de show van Alexis Mabille na een lange tijd van hunkeren om maar te mógen werken trots op de catwalk werd gepresenteerd aan een gepriviligeerd publiek.

Wat zagen de begunstigden die zich na lange moeilijke tijden van onthouding toegang tot dezebijzondere coutureshow hadden weten te verwerven? Een show in één van de beroemdste modesteden van Europa... Het leek een dróóm maar een droom vol schoonheid en raffinement.

De sfeer van de zomeravondcouture van Alexis Mabille toonde een wulpse beklemming van sensuele en mysterieuze belijjning. Opmerkelijk is de terugkeer van het transparante blote-schouder-corset als top van de frivole sneeuwwitte avondjurk met voetlange wijde rok voorzien van een slankmakende basis rond de heupen.

De hele collectie straalde een onomwonden wellustig verlangen naar lichamelijk contact uit door het gebruik van licht bronskleurige glanzende stoffen voor lange voetvrije wijde avondpantalons van geplisseerde zijde en mouwloze gemaskeerde tops of zogenaamde allesies of wel laag uitgesneden ééndelers.

Deze lichte bronskleuren worden ook wel nudetinten genoemd en kunnen opvallend mooi worden gecombineerd met een zwarte lange mantel met een mysterieuze kap.