Feestelijk getinte voorjaars- en zomershow Sheila De Vries


  AMSTERDAM - De opening van de voorjaars/zomershow 2022 van Sheila De Vries begon met een statement van Emily Bouwman die de indrukwekkend lange 'staat van dienst' van Sheila De Vries als mode-icoon onder de aandacht van haar publiek bracht. Dit werd de 100ste modeshow van Sheila De Vries.

Deze nieuwe enigszins feestelijk getinte voorjaars- en zomershow op 6 april in de tot in de puntjes gevulde Spiegelzaal van het College Hotel Amsterdam was dan ook heel bijzonder. Niet alleen om terug te kijken naar een rijk fashionable verleden maar ook om op een creatieve manier nieuwe stappen naar de toekomst te zetten en dat te introduceren bij haar cliënten die zichtbaar meeleefden met het inspirerend betoog van Emily Bouwman.

Veel bezoekers realiseerden zich maar al te goed hoeveel energie het moet hebben gekost om in een keiharde tijd waarin niet ver van ons een oorlog woedde en na de ontmoedigende jaren van de lock down toch hier weer een onberispelijk show werd neegezet. Sommige mensen waren zichtbaar ontroerd toen ter sprake kwam hoe Sheila De Vries haar publiek ondanks alle strijd en moeilijkheden in de huidige tijd toch wilde verrassen met een sfeervolle show waarbij de herinneringen aan een gelukkiger tijdperk volop de ruimte kregen.

Onder de hartveroverende muzikale begeleiding van Franse chansons gemaakt door zoon Gideon De Vries zette het team van mannequins een innemend-positieve show neer rond de ster uit de jaren 1960/65 Brigitte Bardot. Natuurlijk hoort daar een jasje in kleine -zogenaamde Bardotruiten bij - maar een Sheilacollectie is altijd veelomvattend.

Een Sheilacollectie weerspiegelt ook altijd de veelkleurigheid aan stemmingen en een verlangen naar een steeds wisselende look van de moderne vrouw. Talloze luchtige halflange tops worden afgewisseld met sexy bandjesjurken, lange terrasjurken en luchtige avondcombinaties.

Daarbij brengt zij zowel creaties voor de slanke gestalte als voor de grote maat.

Korte vloeiend wijd vallende halflange tops gedragen op gekleurde maillots, het zwarte middagjurkje als elegante basic met een doorzichtige kanten overmantel, bandjesjurken voor het zomerse terras en een barbieroze zomermantel voorzien van lila lengtepanelen. Alles in een opvallende en vooral heel vrolijke stijl.

Het resultaat? C'est une belle romance... klinkt door de zaal. Een prachtige mix van kleuren komt voorbij.

Van opvallend mandarijn, veel roze, zwart en blauw. Een lieflijk beeld met veel transparante stoffen, glitterjurken. Mode voor elke leefijd en ieder figuur. "Een Sheilajurk herken je altijd meteen uit alles," zegt Emily Bouwman. En veel van haar bezoekers bevestigen dat.

FOTO: SYDNEY KORSSE