Irvings Mondriaan Drieluik - 2 -

   - C O U T U R E - De naam van de collectie Mon3ieme is indirect ook een verwijzing naar Irving’s vorige twee collecties welke in Parijs geshowd zijn en eigenlijk sluitstuk van een drieluik ontstaan door zijn Mondriaan-fascinatie.

Met name de kunststroming “ De Stijl “ met geometrische en strakke vormen en patronen is herhaaldelijk terug te vinden in de speels-kunstzinnige collectie van Irving Vorster. Zijn collectie barst van een plezierige vitaliteit.

Zonder ooit in banale primitiviteit te vervallen gebruikt hij frisse kleurcombinaties die op een elegante manier alle ogen trekken. Neon groen en signaal rood zijn terugkerende steunkleuren die een mooi contrast vormen met zwart, wit en antraciet.De collectie bevat tamelijk veel cocktailjurken. Voor het meer gamin-type zijn er jumpsuits. Opmerkelijk monumentaal maar ook supervrouwelijk zijn galajurken met schouderaccenten in een balkjes-vorm met spannende halslijnen.

Alledaagse accessoires als fluor Tie wraps ( trekbandjes ) en mini canvas lijstje zorgden voor een edgy detail waar veel over werd gedisicussieerd in het publiek. Hier en daar vond men dit te opvallend maar andere gasten van de show zeiden: "Het valt erg op maar daar ga ik voor..."

Ook op de bijzondere schoenen van de mannequins werd zeer positief gereageerd. Deze heel aparte schoenen in heuse Mondriaan stijl waren van de hand van de talentvolle schoenontwerper Amber Ambrose Aurele. 

Irving Vorster die al sinds 2010 zijn creaties ontwerpt, verkoopt zijn collectie vanuit zijn couture salon gevestigd ( sinds 2010) in het Modekwartier van Arnhem.

Alles bij elkaar presenteerde zijn show een collectie vol afwisseling in kleur en lijn maar qua concept sterk geïnspireerd door de glasheldere strakheid van Mondriaan. Een feest voor het oog. Vooral bij de finale met een lime-groene zijde japon ontving de ontwerper dan ook een welverdiend groot applaus.

CREATIE: IRVING VORSTER...

FOTO: SYDNEY KORSSE