Irving Vorster presenteert MON 3 ieme -1-

  - C O U T U R E - AMERSFOORT - Het komt vaker voor dat musici en schilders zich sterk laten beïnvloeden door een iconische voorganger uit de muziek of de wereld van de schilderkunst. Modemakers zijn niet minder op zoek naar inspirerende kunstenaars die door hun werk op een nieuwe manier naar de wereld kijken.

Irving Vorster was als beginnend modeontwerper direct al gefascineerd door de kunstenaar Piet Mondriaan, de schilder die op een authentieke manier vormen en kleuren zo gaaf weet te combineren.

Kunstkenners verbazen zich allerminst er over dat mensen uit zijn geboortestad Amersfoort 150 jaar later met gepaste trots vieren dat deze iconische medeburger hier ter wereld kwam. Het historische stadsklooster de Marienhof vormde daarom ook het klassieke decor voor de eveneens heel creatief harmonische modeshow van Irving Vorster.

MON 3 ieme is de titel van Irving Vorster’s nieuwe couture collectie en uiteraard een verwijzing naar de coole kunstenaar Piet Mondriaan. De show werd ingeleid met een ode aan Piet Mondriaan in de vorm van moderne dans door balletstudio Danzin.

Bij de modellen viel het publiek ook de eigenzinnige haarstyling op van het Team " Nature Hair Experience ‘ onder leiding van Ada Hadzic . Veel lof oogstte ook als verrassende toevoeging het Make-up team onder leiding van Darien Touma.

En vanzelfsprekend was de keuze van de mannequins van zijn show als altijd weer een weerspiegeling van de moderne multi-maatschappij want schoonheid kent geen grenzen.

IRVING VORSTER: SCHOONHEID KENT GEEN GRENZEN...

FOTO: SYDNEY KORSSE