Paul Schulten: Flitsende Ready to Wear collectie

  -  H I G H  E N D  F A S H I O N - "Wat gaan we dragen deze winter?" Dat vroeg Harry Mens in het tv-programma Businessclass aan couturier Paul Schulten die daar te gast was met zijn nieuwe Ready to Wear-collectie voor het najaarsseizoen 2022. En natuurlijk ook voor aanvang 2023. Paul Schulten geeft altijd druk bezochte grote shows maar stapte de laatste tijd over op videopresentaties.

Dat heeft veel te maken met grote veranderingen van buitenaf in onze tijd die om de nodige aanpassing vragen. Deze couturier laat zich overigens niet alleen in de communicatie maar ook bij de opbouw van zijn modecollectie graag inspireren door de huidige tijdgeest.

Zijn nieuwe Ready to Wear collectie is bovenal heel snel en niet alleen bestemd voor de jonge Gen Z maar is ook heel cool voor andere oudere generaties. Dat komt doordat Paul Schulten in een belangrijk deel van zijn collectie hele mooie zwarte of gekleurde leggings combineert met leren of suede kniehoge laarzen met prachtige korte of wat langere jasjes. zoals bijvoorbeeld een luxueuze blazer van groengrijs zijde brocaat.

Sommige mensen denken dat leggings alleen door dames met een perfect figuur kunnen worden gedragen maar dat klopt toch niet. Zelfs wanneer je iemand bent die aan de volumuneuze kant is qua gestalte, kan je nog heel goed een legging dragen maar dan wel in combinatie met zo'n mooie blazer die net over je -mogelijk wel iets te ronde- onderste helft valt. Het kan een verrassend resultaat opleveren.

Een legging van een goede kwaliteit is nooit transparant (wel 'ademend') in uni tint sluit hoog aan in de taille. Draagt supercomfortabel. Ga bij voorkeur voor zwarte leggings. Die kleden slank af. Met met een mooie laars en een flatteus jasje van opvallend en bijzonder materiaal zoals Paul Schulten aanbiedt zorgt dat voor een hele chique uitstraling.

Hij verrast zijn cliënten graag met mooie materialen en ontwerpt het liefst draagbare, flatteuze, sportieve en ook nog eens sexy jersey jurken met gestikte deelnaden in opvallend rood met rode schoenen met hoge hak of kobaltblauw met blauwe schoenen in dezelfde kleur.

Ook als je dat kiest en draagt zit het allemaal prettig en je valt op doordat je heel goed gekleed bent maar ook wat aandurft. En natuurlijk is de serie zwarte jurken en zwarte pakken ook een supertreffer. Vooral het zwarte pak met smalle gouden lengtestrepen is heel elegant.