The Story Of My Life

Het was zo'n mooi terras maar toch zorgt wachten op iemand die na een afspraak niet komt opdagen voor twijfel over van alles en vooral over jezelf. Ik begin somber over mijzelf te denken. Daar zat ik te zitten... Het is the story of my life. Van een journalist wordt verwacht dat je objectief de feiten voor je verhaal op een rijtje zet. En ik heb vooral zoveel zakelijk georiënteerde artikelen geschreven dat je de Middellandse Zee er bijna mee zou kunnen dempen ... Is dat aangenaam? Best. Vooral als je daarbij ook heel andere interesses hebt.

 Maar als je daarnaast ook paranormale consulten geeft lijkt dat voor sommige mensen ergens totaal met elkaar in tegenspraak. Je wordt dan als journalist door sommige mensen doorgaans vriendelijk bedoeld maar toch voor zweverig uitgemaakt. Hoewel de stille kracht een gave is om als men daarom vraagt de ander op die manier tegemoet te mogen treden kunnen bepaalde mensen dit niet als een verrijking van het leven zien. Toch kunnen deze inzichten voor velen realistisch zijn en helend werken. Dit wordt door anderen aanvaard of afgewezen. Ik heb er daardoor altijd veel moeite mee gehad die twee kanten van mijn werk naar buiten toe te combineren.


Ik denk er voor de zoveelste keer over na waarom ik die ene wereld moet buitensluiten voor de andere. Het blijven totaal verschillende sporen maar iedereen doet wel heel verschillende dingen. Leert verschillende talen, dost zich uit in een totaal andere outfit of heeft verschillende rekeningen. De afspraak die zou komen maar niet verschijnt maakt dat ik meer dan ooit er voor mezelf wil zijn. Ik staar voor mij uit naar een treurig uitziende plantenbak. Dit is the story of my life... Alsof ik iets zou moeten verbergen.

Maar ik hou mij niet meer in. Ik hoef geen alias. Mijn hele leven heb ik geprobeerd mijn werk als journalist te scheiden van mijn paranormale kant. En er zijn toch ook acteurs die als schilder werken, tv-presentatoren die fotograferen, dansers die theaterkleding maken, architecten die orchideëen kweken. Zij doen net als ik die dingen toch ook niet tegelijk? Er zijn voor iedereen heel veel verschillende mogelijkheden om professioneel bezig zijn.

 

Het is even wennen maar ik besluit het contrast niet meer uit de weg te gaan. Er start een nieuwe 'knop' STILLE KRACHT op De Couturekrant vol magische en mythische zaken. En een andere speelse 'knop' Events komt er ook aan. Fijn voor bezoek om in mee te leven en vast ook soms terug te vinden op Facebook.