• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

 • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

 • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

 • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

 • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

 • Agu presenteert Undyed Bikewear

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Paus wist in de oorlog van de Holocaust bewijst brief

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 19 september 2023 - VATICAANSTAD -- Paus Pius XII, die tijdens de oorlog aan de macht was, wist al in 1942 details over de nazipogingen om Joden uit te roeien in de Holocaust, maar liet na om zich uit te spreken tegen de massamoorden, volgens een maandag onthulde brief.

Pius, die eerder bekritiseerd werd vanwege zijn banden met nazi-Duitsland, ontving een brief gedateerd 14 december 1942, geschreven door pater Lother Koenig, een jezuïet die deel uitmaakte van het anti-naziverzet in Duitsland. De priester richtte de brief aan de persoonlijke secretaris van de paus in het Vaticaan, priester Robert Leiber, die ook een Duitser was.
De vergeelde, getypte brief wordt als zeer belangrijk beschouwd omdat deze werd ontdekt door een archivaris van het Vaticaan en openbaar werd gemaakt onder de aanmoediging van Vaticaanse functionarissen.

De documentatie uit de Vaticaanse archieven, dit weekend gepubliceerd in de Italiaanse krant Corriere della Sera, zou naar verwachting het debat over de erfenis van Pius en zijn nu gestopte zaligverklaringscampagne verder aanwakkeren, zeiden kerkwaarnemers. Historici zijn al lange tijd verdeeld over de reputatie van Pius. Voorstanders beweren dat hij stille diplomatie gebruikte om het leven van Joden te redden en niet sprak om de situatie voor katholieken in door de nazi's bezet Europa te verergeren.

Zijn tegenstanders zeggen dat hij "de moed ontbrak" om informatie waarover hij beschikte openbaar te maken, ondanks smeekbeden van de geallieerden die tegen Duitsland vochten. Het blijft onduidelijk of dat de situatie ter plaatse zou hebben veranderd, aangezien de geallieerden Joden in kampen pas laat in de oorlog bevrijdden.

Vaticaans archivaris Giovanni Coco vertelde aan de Corriere dat de betekenis van de brief "enorm is, een uniek geval", omdat het liet zien dat het Vaticaan informatie had over werkkampen die doodsfabrieken waren. In de brief schreef Koenig aan Leiber dat bronnen hadden bevestigd dat ongeveer 6.000 Polen en Joden per dag werden gedood in "SS-ovens" in het Belzec-kamp in het zuidoosten van Polen.

Het kamp lag ongeveer 20 kilometer ten noordwesten van het stadje Rava-Ruska, een spoorwegcentrum dat destijds ook deel uitmaakte van door de Duitsers bezet Polen, maar nu in het westen van Oekraïne ligt. "De nieuwigheid en het belang van dit document komen voort uit het feit: nu hebben we de zekerheid dat de katholieke kerk in Duitsland Pius XII exacte en gedetailleerde informatie stuurde over de misdaden die tegen de Joden werden gepleegd," vertelde Coco aan de krant, wiens artikel als kop had: "Pius XII Wist."

Op de vraag van de Corriere-interviewer of de brief liet zien dat Pius op de hoogte was, antwoordde Coco: "Ja, en niet alleen vanaf dat moment."

In de brief werd verwezen naar twee andere nazikampen - Auschwitz en Dachau - en gesuggereerd dat andere berichten tussen Koenig en Leiber ofwel vermist zijn geraakt of nog niet zijn gevonden. Volgens talrijke historische gegevens werden ongeveer 6 miljoen Joden gedood in de Holocaust, ook bekend als de Shoah.

SCHRIJNENDE MISDADEN IN HET VERLEDEN WERPEN VRAGEN OP ...

HAD PAUS PIUS X11 IN 1942 DE AFSCHUWELIJKE MOORDENAARS KUNNEN BEDWINGEN TIJDENS HUN MISDADEN IN DE HOLOCAUST ..

OF WAREN ER DOOR ZIJN PROTEST NOG MEER MENSEN IN DE SS-OVENS IN BELZEC BELAND...