• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

 • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

 • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

 • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

 • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

 • Addy showt met koninklijke glamour in Palazzo Brancciato -1-

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  Meevaren aan boord van de Perseverance in de zeiltocht over grote oceanen en verschillende keren al die zeeën bevaren in mooi weer maar ook niet opgeven tijdens stormen waarin de golven tot een huizenhoogte van twee verdiepingen hoog om je heen rollen ... dat vergt álles van de crew. En de Perseverance heeft dat al verschillende keren gepresteerd om zo geld te kunnen doneren aan het Prinses Maxima Centrum.

Bijna iedereen weet dat daar in Utrecht ook met passie wordt gewerkt aan de genezing van kinderen met kanker. Er zijn daar veel ontdekkingen gedaan om dat proces te bespoedigen en daarvoor zijn donaties noodzakelijk. Er worden al steeds meer ontdekkingen gedaan maar het is daar hun hartewens toch nog verder te komen wat ook zeker zal lukken.

Daarvoor vaart de clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance. Er zijn clippers uit allerlei landen die meedoen aan die zeilrace die in verschillende fases verloopt. Onze redacteur Sydney Korsse kwam in Zuid-Afrika in contact met deze super-enthousiaste zeilers toen de Perseverance bij de Tafelberg aanmeerde om te pauzeren en zich voor te bereiden op de volgende tocht en hoorde tot zijn grote verrassing dat de crew werd aangevoerd door een Nederlandse vrouwelijke 'skipper'. Wie is deze professionele Nederlandse scheepskapitein die met haar zeilschip niet alleen alle zeeën bevaart maar daarbij ook samenwerkt met de wetenschap?

De 49-jarige Ineke van der Weijden heeft in 2018 haar succesvolle baan bij International Consulting opgezegd om een carrière als professioneel zeiler na te streven, nadat ze in 2017-28 had deelgenomen aan de Clipper Race. Ineke heeft een schat aan offshore race-ervaring naast haar kennis als coach die ze zowel op als buiten het water heeft opgedaan.

In 2017 waagde Ineke van der Weijden de overstap van een succesvol leven naar het avontuur van haar leven: de Clipper Race. Ineke is niet onbekend met  grote uitdagingen. Ze heeft in Nepal en door de jungle van Columbia gewandeld en de Kilimanjaro afgevinkt, dus het zeilen rond de wereld paste uiteraard bij haar avontuurlijke persoonlijkheid.

Na zeven etappes van de Clipper Race 2017-18 te hebben voltooid, behaalde Ineke haar Yachtmaster-kwalificaties en begon haar carrière als professioneel zeiler. Over wat er gebeurt tijdens die vele racemijlen houdt zij ook een logboek bij. Daarbij gaat het om het creëren van een veilige en gelukkige teamomgeving en het ethos dat iedereen elke oceaan oversteekt, wetende dat ze alles hebben gegeven als hun belangrijkste motivatie. Aan boord is slecht één andere professionele zeiler maar de overige echte zeilers maken hier na een grondige training het avontuur van hun leven mee.

En Ineke is gefocust op sterk teamwerk en het behalen van een aantal geweldige raceplaatsingen als een natuurlijk resultaat hiervan. Misschien denk je als je dit leest dat het allemaal oude clippers zijn en een handje vol solistische avonturiers maar: .... niks daarvan! Er gaat een grondige training aan vooraf en de bemanning is maandenlang volkomen op elkaar aangewezen en zij zeilen juist mee op enorme racejachten. Daar is power voor nodig maar je beleeft wel het avontuur van je leven!

In acht etappes zeilen ze de wereld om. Elke etappe bestaat uit meerdere races, waarvoor elk zeilschip punten kan verzamelen.  Ineke van der Weijden werkt daarbij niet alleen aan een goede sfeer aan boord maar ook aan het gebruiken van het meest duurzame materiaal zoals bijvoorbeeld touwen en kabels die voor de zeilsport kunnen worden gemaakt.

Dat is heel belangrijk voor professionele zeilers en dat doet zij in samenwerking met de Technische Universiteit in Eindhoven Zo'n zeilschip werkt natuurlijk niet met een motor en verbrandingsgassen maar moet het alleen hebben van zeilen op de wind. Dat kan toch wel eng zijn daar midden op die oceaan ergens ver van iedereen.

Je moet niet bang zijn als je daarvoor aanmonstert maar zo'n reis meemaken is wel een ongelooflijke ervaring. Boordevol belevenissen. Onze redacteur werd enorm gastvrij ontvangen en mocht daarbij alles fotograferen. Het zeiljacht de Perseverance (de naam betekent: doorzettingsvermogen) is een prachtige clipper die varend voor Het Prinses Maxima Centrum Nederland op de mooist mogelijke manier op alle zeeën van de wereld vertegenwoordigt.

ZIJ KUNNEN HET AAN ... EEN REIS OM DE WERELD IN EEN INTERNATIONALE ZEILWEDSTRIJD MET DE PERSEVERANCE VOOR HET PRINSES  MAXIMA CENTRUM ...

TEKST & FOTO: SYDNEY KORSSE