• Couturier Zyanya Keizer BINHE en haar Team

 • De INFINITY collectie van BIGLI

 • Pink Panther Party uit jaren 70 herleven

 • Couture Irving Vorster bij Mondriaandiner

 • Spencer Tweeling showt Chopard

 • Show Addy van den Krommenacker in Parijs groot succes

 • Chopard X Mariah Carey

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 8 :
Grote Nederlandse financiële reserves nog steeds aanwezig– corruptie – Onderdrukte media en ondernemersprotesten Hongarije – Denk wat je wilt - Verwarring over inclusiviteit of … genderisme in de overdrive?

PodCast 9 :
Omgekeerde vlag – tragiek voor vaderlandse boerenstand – boerenondernemers met grote investeringen in crisis - dierenliefde of vegan - voor of tegen stikstofbeleid van het kabinet – wanhopig tekort aan huizen en bouwgrond – Issues rond moeilijke mensen als grensoverschrijders..

Belgische Arboretum Kalmthout wint nominatie

  BELGIË - De Royal Horticultural Society nomineert internationaal haar mooiste partnertuinen. Na een publieksstemronde afgelopen zomer roept Royal Horticultural Society Arboretum Kalmthout uit tot RHS Partner Garden of the Year 2021 – Overseas Finalist.
In de buitenlandse categorie kwam het provinciaal groendomein als finalist ‘Feel Good Garden’ uit de bus. Het is de eerste keer dat de Royal Horticultural Society deze publiekswedstrijd organiseert.

Afgelopen zomer lanceerde de Royal Horticultural Society een publiekswedstrijd voor haar Partner Gardens. Met meer dan tweehonderd zijn ze, in het Verenigd Koninkrijk en ver daarbuiten. Partner Garden Arboretum Kalmthout maakte deel uit van de short list van prestigieuze tuinen en domeinen in het buitenland, en mag nu een jaar lang de titel RHS Partner Garden of the Year 2021 – Overseas Finalist uitdragen. Een gedenkplaatje krijgt eerdaags een mooie plek in de arboretumtuin. Daarbovenop schenkt RHS een professionele fotoreportage aan alle winnende partnertuinen.

De Britse Royal Horticultural Society omschrijft Arboretum Kalmthout als "one of the world’s most prestigious botanic collections and one of Europe’s most beautiful gardens." Arboretum Kalmthout is al meer dan twintig jaar trotse Partner Garden van de Royal Horticultural Society, een van de meest invloedrijke Britse organisaties wanneer het gaat over tuinen en tuinieren.

De RHS communiceert niet alleen grondig over tuinieren, het beheert ook vijf eigen tuinen in het Verenigd Koninkrijk (Harlow Carr, Wisley, Hyde Hall, Rosemoor en Bridgewater). Daarenboven werkt de organisatie samen met meer dan tweehonderd tuinen in het Verenigd Koninkrijk en ver daarbuiten onder de noemer RHS Partner Gardens. RHS-leden krijgen in de RHS Partner Gardens gratis toegang en genieten van vele andere voordelen, ook in Arboretum Kalmthout.

“Of het nu formele landschapstuinen zijn, of ze laatbloeiende borders hebben of bostuinen, alle Partner Gardens bieden door hun kwalitatieve ontwerp en collectie inspiratie aan tuiniers. Sommige tuinen zijn bekend, andere minder gekend. Feit is dat het geheel van Partner Gardens een boeiende mix oplevert die een jaar rond interessant is voor bezoekers”, klinkt het.

Arboretum Kalmthout is de enige RHS Partner Garden in de Benelux, maar is in goed gezelschap tussen een 20-tal andere overzeese tuinen, zoals de Franse tuinen van Château de Villandry aan de Loire of Hanbury Jardin Botanique aan de Côte d’Azur, de prachtige tuinen van Isola Bella en Isola Madre in het Italiaanse Lago Maggiore, het paleispark Monserrate in Portugal of de tuin Babylonstoren in Zuid-Afrika.

“Extra fijn aan het winnen van deze internationale erkenning is dat het thema van de Partner Garden of the Year 2021–wedstrijd ‘Feel Good’ was”, reageert conservator-directeur Abraham Rammeloo want tuinen zorgen voor frisse lucht, beweging en een ontsnapping in moeilijke tijden.

Gedeputeerde Jan De Haes, bevoegd voor Recreatie- en Groendomeinen en voorzitter van Arboretum Kalmthout, bevestigt deze vaststelling. "Veel meer mensen hebben tijd om vaker de natuur in te trekken. Ze voelen zich daarna fitter, positiever, meer ontspannen, minder angstig én gelukkiger.”

Abraham Rammeloo verder. “onze tuin is één van de weinige plekken waar individuen, gezinnen en families in een moeilijke periode elkaar toch op een veilige en ontspannen manier konden weerzien. Kinderen kunnen zich in onze arboretumtuin op schoolvrije dagen en in de vakanties uitleven met speurtochten bijvoorbeeld. Met de volgende winterspeurtocht ‘Op mini-roadtrip langs maxi-bomen’ hopen we opnieuw vele families aan te trekken en een warme ontmoetingsplek te zijn tijdens het eindejaar.

Arboretum Kalmthout is trouwens het jaar rond open, elke dag van 10 tot 17 uur, met uitzondering van kerstdag en Nieuwjaar.” Het is een hele prestatie om gewaardeerd te worden of een tuinprijs te winnen vooral in een land als Engeland waar iedereen uitvoerig communiceert over van alles tot het kleinste sprietje wat er maar is te vinden in de boven alles geliefde tuinen...

ARBORETUM KALMHOUT WERD GEKOZEN UIT MEER DAN 200 TUINEN ... ZIJ WERDEN WINNAARS RHS PARTNER GARDEN OF THE YEAR 2021...

ALGEMENE WINNAAR WERD LARCH COTTAGE NURSERIES IN NORTH OF ENGLAND ...