• Spencer Tweeling showt Chopard

 • Chopard X Mariah Carey

 • Pink Panther Party uit jaren 70 herleven

 • Show Addy van den Krommenacker in Parijs groot succes

 • Couture Irving Vorster bij Mondriaandiner

 • De INFINITY collectie van BIGLI

 • Couturier Zyanya Keizer BINHE en haar Team

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 8 :
Grote Nederlandse financiële reserves nog steeds aanwezig– corruptie – Onderdrukte media en ondernemersprotesten Hongarije – Denk wat je wilt - Verwarring over inclusiviteit of … genderisme in de overdrive?

PodCast 9 :
Omgekeerde vlag – tragiek voor vaderlandse boerenstand – boerenondernemers met grote investeringen in crisis - dierenliefde of vegan - voor of tegen stikstofbeleid van het kabinet – wanhopig tekort aan huizen en bouwgrond – Issues rond moeilijke mensen als grensoverschrijders..

Boek: Op Pieterpad

  Maarten en Nicolien, de twee literaire karakters die in de jaren zestig via het werk van J.J. Voskuil de Nederlandse literatuur binnen wandelden, zijn het lopen nog niet verleerd. Sterker nog, naarmate ze over nog meer vrije tijd beschikken, trekken ze er steeds vaker te voet op uit. Terloops kibbelend of mijmerend, kiezen ze vooral hun eigen route, het liefst weg van de gebaande paden.

Ondanks hun principiële stellingname zijn ze uiteindelijk ook kinderen van hun tijd geworden. Nadat ze in Aan de wandel (2022) al het ganse land doorkruisten, gaan ze dit keer op Pieterpad. Voor Nicolien vormt het vermaarde lange-afstand-wandelpad een wenkend perspectief. Als ook Maarten instemt, is dat echter louter tegen wil en dank. Met de routegids in de hand vertrekken ze vanuit Pieterburen, ontspannen, maar tegelijk een beetje opgewonden. Ofschoon ze de etappes planmatig hebben verdeeld over alle jaargetijden, blijkt de route naar de Sint Pietersberg toch onverwachte pieken en dalen te kennen.

 

Het Pieterpad voert over de kleinste wegen en paden en is als het leven zelf. De tocht is geplaveid met gevoelige pijnpunten, verrassende ontmoetingen en diepe overpeinzingen. Soms schuurt het onderweg, maar geregeld zijn er ook mooie vergezichten. Eenmaal in het Achterhoekse Vorden blijken Maarten en Nicolien het over één ding eens: halverwege zijn ze nog op minder dan de helft. Op Pieterpad verschijnt t.g.v. 40 jaar Pieterpad - het koningsnummer van de Nederlandse wandelpaden.

Het Pieterpad is de bekendste lange-afstand wandelroute van Nederland. Het pad voert je van Pieterburen aan de Noord-Groningse Waddenkust naar de Sint-Pietersberg in Zuid Limburg en slingert daarbij door een groot aantal verschillende landschappen, afwisselende natuur en gebieden met een uiteenlopende cultuurhistorie.

Het Pieterpad werd tussen 1978 en 1983 bedacht, gelopen en beschreven door Toos Goorhuis-Tjalsma uit Tilburg en Bertje Jens uit Groningen. Twee vriendinnen die vonden dat Nederland wel een serieus lange-afstandspad kon gebruiken. In 1983 werd het Pieterpad in Vorden, halverwege de route, officieel in gebruik genomen.

Voor Op Pieterpad schreef Wim Huijser bij elk deelkaartje uit de routegids van het Pieterpad een verhaal. Wim Huijser beschreef de wandelavonturen van Maarten en Nicolien eerder in Aan de wandel (2022).

PERSQUOTES ZIJN OPTIMAAL: 

‘Niemand kan Voskuil evenaren, maar de personages met blijk van kennis en gevoel voor understatement verder laten wandelen is ook een kunst.’ – NRC

‘Wim Huijser schrijft geheel in de geest van Voskuil en treft precies de juiste toon.’ – de Volkskrant

De presentatie vindt plaats tijdens de Fiets en Wandelbeurs 2023 in Utrecht. Het eerste exemplaar zal worden overhandigd aan Maarten Goorhuis, directeur van Stichting Pieterpad.

BOEK: OP PIETERPAD

AUTEUR: WIM HUIJSER

TEKENINGEN: MAAIKE ALMA

UITGEVERIJ NOORBOEK

Verschijnt 24 februari