• De INFINITY collectie van BIGLI

 • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

 • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

 • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

 • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Duitsland, VS sturen tanks naar Oekraïne

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 25 januari 2023 - BERLIJN/WASHINGTON - Een belangrijke beleidswijziging van Duitsland is dat het land dinsdag heeft besloten tanks naar Oekraïne te sturen, terwijl de VS dichter bij een soortgelijke aankondiging komen, aldus officials en nieuwsberichten.

De Duitse kanselier Olaf Scholz heeft besloten om Leopard 2 tanks naar Oekraïne te sturen en andere landen, zoals Polen, toe te staan dit te doen, meldde het gerespecteerde Duitse tijdschrift Spiegel dinsdag. Eerder op de dag drong de Poolse premier er bij Duitsland op aan "dapper" te zijn en zijn land toe te staan 14 Leopard 2 gevechtstanks naar Oekraïne te exporteren.

Mateusz Morawiecki zei dat Duitsland een "speciale verantwoordelijkheid" had, omdat het voor de oorlog "enorme Russische fondsen" had opgebouwd door zijn aardgas te kopen. Hij verduidelijkte ook dat Polen Leopard 2 tanks zou leveren met of zonder groen licht van Duitsland. Officieel moet Berlijn de export ervan goedkeuren, aangezien deze tanks in Duitsland worden gemaakt.

De nieuwe ontwikkelingen deden zich voor toen het nieuws naar buiten kwam dat de Amerikaanse regering Biden plannen aan het afronden is om Abrams tanks van Amerikaanse makelij naar Oekraïne te sturen.

Washington zou nog deze week een aankondiging kunnen doen, aldus drie Amerikaanse ambtenaren die bekend zijn met het voornemen.
Los daarvan kondigde Nederland dinsdag aan te overwegen tanks van buurland Duitsland te kopen om in Oekraïne in te zetten tegen oprukkende Russische troepen.

Groot-Brittannië heeft ook 14 Challenger-tanks toegezegd, terwijl Frankrijk overweegt een aantal van zijn Leclerc-tanks te sturen. De besluiten van de lidstaten van het militaire bondgenootschap van de NAVO werden genomen ondanks de waarschuwing van Moskou om geen tanks naar Kiev te sturen, waarbij Rusland het een "waanidee" van het Westen noemde en zei dat het uiteindelijk zou winnen op de slagvelden van Oekraïne.

Het Oekraïense leger heeft echter gezegd dat Oekraïne 300 gevechtstanks van westerse makelij nodig heeft om zijn linies te behouden en Rusland van het Oekraïense grondgebied terug te dringen.

DE OEKRAÏNSE PARLEMENTARIËR INNA SOVSUN DEELDE OP TWITTER EEN FOTO VAN ZICHZELF IN EEN JURK MET LUIPAARDPRINT...