• De INFINITY collectie van BIGLI

 • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

 • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

 • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

 • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

VS lanceren omstreden betalingssysteem

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 18 maart 2023 - WASHINGTON - De Amerikaanse centrale bank lanceert een betalingssysteem dat critici zien als een poging van de overheid om de uitgaven van Amerikanen te controleren en als proef voor een omstreden digitale munt. De Federal Reserve zegt dat haar systeem FedNow, dat sinds 2019 is voorbereid, in juli zal worden gelanceerd, met testen die binnen enkele weken beginnen.

Met FedNow kunnen bedrijven en individuele klanten van deelnemende banken 24/7 betalingen versturen en "ontvangen". Dat staat in schril contrast met het bestaande systeem dat in het weekend geen betalingen verwerkt. De dienst wil "een geavanceerd betalingssysteem creëren dat veerkrachtig, aanpasbaar en toegankelijk is", aldus Richmond Fed President Tom Barkin in een door Worthy News & Nieuwspartner De Couturekrant verkregen verklaring.

Maar kritische experts vrezen dat FedNow zal leiden tot meer controle over de financiën van mensen. Onder degenen die alarm slaan over het betalingssysteem is Norbert Michel, vice-president en directeur van het Center for Monetary and Financial Alternatives van het Cato Institute. Michel suggereert dat het FedNow systeem dezelfde negatieve implicaties heeft als de aparte CBDC (Central Bank Digital Currency) waar de Verenigde Staten aan werken."Als het getij zich in deze richting blijft bewegen, met centrale banken die retailbankrekeningen verstrekken aan het grote publiek en elk aspect van geld controleren, blijft er weinig ruimte over voor een particuliere banksector," aldus Michel.

Eerder deze maand ontkende Fed-voorzitter Jerome Powell voor het Amerikaanse House Financial Services Committee dat de centrale bank op het punt stond CBDC's vrij te geven. Maar verwijzend naar FedNow liet hij doorschemeren dat "we zeer, zeer binnenkort real-time betalingen zullen hebben in dit land."

Een ander lid van de Fed Board of Governors, Michelle Bowman, zei vorig jaar dat "FedNow de problemen aanpakt die sommigen hebben opgeworpen over de behoefte aan een CBDC."

Toch sloten de uitspraken van Bowman de spoedige invoering van een CBDC niet uit.Zij die een rol zien voor de Federal Reserve in direct consumentenbankieren, zeggen dat het Amerikanen beter zou beschermen tegen bankfaillissementen zoals bij de Silicon Valley Bank.

"FedAccounts zouden alle functionaliteiten van gewone bankrekeningen bieden, met uitzondering van dekking tegen rood staan," schreven deskundigen Morgan Ricks, John Crawford en Lev Menand. In een door Worthy News & Nieuwspartner De Couturekrant ingezien artikel van het Roosevelt Institute voegden zij eraan toe dat de FedAccounts "alle speciale kenmerken bevatten die banken momenteel op hun centrale bankrekeningen bezitten - waaronder onbeperkte beveiligde saldi, onmiddellijke betalingen binnen het netwerk en een hogere rentevoet - naast enkele aanvullende, aanvullende kenmerken".

De drie auteurs benadrukten dat het "FedAccount-programma het monetair-financiële systeem echt zou veranderen, op zowel voor de hand liggende als onverwachte manieren".

Toch heeft de mogelijkheid om snel toegang te krijgen tot (digitaal) geld via de Federal Reserve de vraag opgeroepen of Amerikanen de overheid zullen toestaan hun levensstijl makkelijker te controleren.