• Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • De INFINITY collectie van BIGLI

 • Chopard presenteert Red Carpet Collectie 2023

 • Show Addy van den Krommenacker in Parijs groot succes

 • Couture Irving Vorster bij Mondriaandiner

 • Pink Panther Party uit jaren 70 herleven

 • Couturier Zyanya Keizer BINHE en haar Team

 • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 10 :
Koffers net uitgepakt - snelle boodschap - vlieg terug, verdrietige reden, pubgesprek, irritante Nederlandse betaalregeltjes, steeds die afvalbakterreur, kunstmuseum en genderdiscussie in preutse generatie, - wat is liefde - minderhedenbluf tegenover wegdromende meerderheid, gebrek aan romantiek, commoties in relaties door robottisme naast nieuwe ontwikkelingen.

PodCast 11 :
Mogen meedoen aan 5-delige VPRO-documentairereeks Trappers, hoofdfiguur Stanley directeur bikersbedrijf, een sociaal ingesteld koeriersbedrijf, emotionele karakteristiek van gehandicapten met veel doorzettingsvermogen, koeriers van een diverse nieuwe jonge generatie zijn alert op actualiteit en verschil in financiële beloning in de maatschappij. Reacties en meningen - het slavernijverleden - staatkundige excuses - emoties die doorwerken - herstelbetalingen, vegapraat.

VS lanceren omstreden betalingssysteem

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 18 maart 2023 - WASHINGTON - De Amerikaanse centrale bank lanceert een betalingssysteem dat critici zien als een poging van de overheid om de uitgaven van Amerikanen te controleren en als proef voor een omstreden digitale munt. De Federal Reserve zegt dat haar systeem FedNow, dat sinds 2019 is voorbereid, in juli zal worden gelanceerd, met testen die binnen enkele weken beginnen.

Met FedNow kunnen bedrijven en individuele klanten van deelnemende banken 24/7 betalingen versturen en "ontvangen". Dat staat in schril contrast met het bestaande systeem dat in het weekend geen betalingen verwerkt. De dienst wil "een geavanceerd betalingssysteem creëren dat veerkrachtig, aanpasbaar en toegankelijk is", aldus Richmond Fed President Tom Barkin in een door Worthy News & Nieuwspartner De Couturekrant verkregen verklaring.

Maar kritische experts vrezen dat FedNow zal leiden tot meer controle over de financiën van mensen. Onder degenen die alarm slaan over het betalingssysteem is Norbert Michel, vice-president en directeur van het Center for Monetary and Financial Alternatives van het Cato Institute. Michel suggereert dat het FedNow systeem dezelfde negatieve implicaties heeft als de aparte CBDC (Central Bank Digital Currency) waar de Verenigde Staten aan werken."Als het getij zich in deze richting blijft bewegen, met centrale banken die retailbankrekeningen verstrekken aan het grote publiek en elk aspect van geld controleren, blijft er weinig ruimte over voor een particuliere banksector," aldus Michel.

Eerder deze maand ontkende Fed-voorzitter Jerome Powell voor het Amerikaanse House Financial Services Committee dat de centrale bank op het punt stond CBDC's vrij te geven. Maar verwijzend naar FedNow liet hij doorschemeren dat "we zeer, zeer binnenkort real-time betalingen zullen hebben in dit land."

Een ander lid van de Fed Board of Governors, Michelle Bowman, zei vorig jaar dat "FedNow de problemen aanpakt die sommigen hebben opgeworpen over de behoefte aan een CBDC."

Toch sloten de uitspraken van Bowman de spoedige invoering van een CBDC niet uit.Zij die een rol zien voor de Federal Reserve in direct consumentenbankieren, zeggen dat het Amerikanen beter zou beschermen tegen bankfaillissementen zoals bij de Silicon Valley Bank.

"FedAccounts zouden alle functionaliteiten van gewone bankrekeningen bieden, met uitzondering van dekking tegen rood staan," schreven deskundigen Morgan Ricks, John Crawford en Lev Menand. In een door Worthy News & Nieuwspartner De Couturekrant ingezien artikel van het Roosevelt Institute voegden zij eraan toe dat de FedAccounts "alle speciale kenmerken bevatten die banken momenteel op hun centrale bankrekeningen bezitten - waaronder onbeperkte beveiligde saldi, onmiddellijke betalingen binnen het netwerk en een hogere rentevoet - naast enkele aanvullende, aanvullende kenmerken".

De drie auteurs benadrukten dat het "FedAccount-programma het monetair-financiële systeem echt zou veranderen, op zowel voor de hand liggende als onverwachte manieren".

Toch heeft de mogelijkheid om snel toegang te krijgen tot (digitaal) geld via de Federal Reserve de vraag opgeroepen of Amerikanen de overheid zullen toestaan hun levensstijl makkelijker te controleren.