• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

 • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

 • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

 • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

 • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

 • Agu presenteert Undyed Bikewear

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Boek: Mijn buurvrouw is een ninja

  Het boek Mijn buurvrouw is een ninja kaart op speelse wijze stereotyperingen aan. De boodschap is dat wie je bent en wat je betekent in de wereld veel belangrijker is dan wat je voor kleding draagt... Maar ja, Alif heeft een enorme fantasie ...

Wanneer ze haar oudere buurvrouw, gehuld in een donker gewaad, midden in de nacht ziet rondsluipen, vermoedt ze dat ze een ninja is. Gedreven door haar nieuwsgierigheid probeert ze haar vrienden, Nermin en Dahir, over te halen om uit te zoeken waar de buurvrouw mee bezig is. Nermin en Dahir aarzelen eerst, omdat ze de rijke fantasie van Alif kennen. Maar nadat Alif met bewijzen komt, beginnen ze te geloven dat er misschien iets aan de hand is.

Wie weet is de buurvrouw zelfs in gevaar. Ze besluiten de buurvrouw te achtervolgen. Ter voorbereiding leren ze zichzelf allerlei ninjakunsten aan. Wanneer ze er helemaal klaar voor zijn, volgt er een spannende achtervolging door de donkere stad waarbij ze verschillende nachtwezens, inbrekers, de politie en hun eigen angsten en krachten tegenkomen. Wanneer ze uiteindelijk het geheim van hun buurvrouw ontdekken, beseffen ze dat niet alles is wat het lijkt. Dit thema is verpakt in een spannend verhaal vol humor en vaart.

Auteur Najiba Abdellaoui: ‘Als kind dacht ik dat de buurvrouw van mijn tante in Marokko door haar kleding een ninja was, daar is dit verhaal feitelijk begonnen. Ben blij dat dat zaadje is uitgegroeid tot dit boek en dat ik hiermee kan bijdragen aan de broodnodige diversiteit in de kinderboekenwereld.’ Najiba Abdellaoui schreef eerder het prentenboek Bo en Mo - verdwaald in de tijd. Ook vertaalde ze Het mooiste blauw van Ibtihaj Muhammad.

Als dichter en eerste vrouwelijke winnares van het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam (2008) deelde ze haar werk op verschillende (inter)nationale podia en leert ze jong en oud tijdens haar spoken word workshops alles over de kracht van zelfexpressie.

De illustrator Kris Lauwen woont in het mooie Haarlem. Ze tekent illustraties met karakter en verbeeldt verhalen met een ziel. Haar illustraties zijn uniek, handgetekend, en bevatten een natuurlijke elegantie. Haar intrinsieke vermogen om kleur en licht toe te passen geeft haar illustraties een sfeer en diepte die eindeloos tot de verbeelding spreken.

‘Mijn buurvrouw is een ninja is een heel fijn boek, en je gaat er nog van op het puntje van je stoel zitten ook!’ zegt Edward van de Vendel.

De uitgever ROSE stories is een collectief van verhalenvertellers, producenten en talentontwikkelaars. De boeken van ROSE stories zijn er voor iedereen, maar vieren rebelse meisjes en moedige vrouwen. ( Redactie: Dat horen wij ongelooflijk graag ... maar ook rebelse jongens moeten evenzeer meetellen want die onzinnige scheefgroei van macht en kracht verstoort alle groei al in de knop!)

Het strijdvaardige devies van Rose Stories luidt: "We geven graag het woord aan stemmen die nog te vaak overschreeuwd worden. Grijsgedraaide plaatjes zijn saai, kleur is vanzelfsprekend."

Boek: Mijn buurvrouw is een ninja

Auteur: Najiba Abdellaoui

Illustrator: Kris Lauwen

Leeftijd: Vanaf 7+

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - De Vrije Uitgevers

Beschikbaar in de locale en on-line boekhandel in Nederland en Vlaanderen