• De INFINITY collectie van BIGLI

 • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

 • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

 • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

 • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Vaticaan: Transgenders kunnen gedoopt worden

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 19 november 2023 - VATICAANSTAD – Het Vaticaan zei woensdag dat transgenders gedoopt kunnen worden in de katholieke kerk, nadat de paus al contact had opgenomen met andere leden van de LGBTQ+-gemeenschap, die de regenboog als logo gebruikt. “Een transgender persoon kan, zelfs als hij hormoontherapie en een geslachtsveranderende operatie heeft ondergaan, de doop ondergaan onder dezelfde voorwaarden als andere gelovigen, als er geen situaties zijn waarin het risico bestaat dat er een publiek schandaal of desoriëntatie onder de gelovigen ontstaat. ', liet een Vaticaans kantoor weten.

Het document was een antwoord op zes vragen die bisschop Jose Negri van Santo Amaro in Brazilië in juli naar het Vaticaan stuurde over de betrokkenheid van LGBTQI+ mensen bij routinematige katholieke praktijken en dat werd vrijgegeven door het Dicasterie van de Geloofsleer van het Vaticaan.

In het document stond dat paus Franciscus het op 31 oktober had goedgekeurd. Vaticaanse functionarissen concludeerden ook dat transgenders peetouders en getuigen kunnen zijn op religieuze bruiloften. Ze voegden eraan toe dat een persoon in een relatie van hetzelfde geslacht ook een getuige kan zijn in katholieke huwelijken.

Waarnemers van de kerk zeiden dat het document leek te suggereren dat kinderen die zijn geadopteerd door koppels van hetzelfde geslacht of verwekt zijn via draagmoederschap, niet gedoopt kunnen worden. Het impliceerde ook dat mensen in relaties van hetzelfde geslacht geen peetouders van gedoopte kinderen mochten zijn.

De aankondiging volgde op eerdere opmerkingen van paus Franciscus over homoseksualiteit. Hij bevestigde eerder dit jaar opnieuw dat homoseksualiteit ‘geen misdaad is’, maar dat elke seksuele daad buiten het huwelijk ‘een zonde’ is. Hij definieerde het als ‘onrechtvaardige’ wetten die homoseksualiteit of homoseksuele activiteiten criminaliseren en drong er bij kerkleden, inclusief bisschoppen, op aan om ‘tederheid’ te tonen, zoals God doet met elk van zijn kinderen.

“We zijn allemaal kinderen van God, en God houdt van ons zoals we zijn en vanwege de kracht waarmee ieder van ons vecht voor onze waardigheid. Homoseksueel zijn is geen misdaad. Het is geen misdaad."
Maar:... 

“Ja, maar het is een zonde. Prima, maar laten we eerst onderscheid maken tussen een zonde en een misdaad. Het is ook een zonde om naastenliefde met elkaar te missen', voegde hij eraan toe in een openbaar commentaar.

De Amerikaanse jezuïet pater James Martin, redacteur van de Outreach.faith-outlet, die nieuws en hulpverlening biedt aan LGBTQ-katholieken, heeft naar verluidt een brief aan de paus geschreven met het verzoek om zijn verklaring te verduidelijken.

“Het is niet de eerste keer dat ik over homoseksualiteit en homoseksuele personen spreek. En ik wilde duidelijk maken dat het geen misdaad is, om te benadrukken dat criminalisering noch goed, noch rechtvaardig is”, schreef de paus. “En ik zou tegen iedereen die homoseksualiteit wil criminaliseren zeggen dat ze ongelijk hebben.”