• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

 • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

 • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

 • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

 • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

 • Agu presenteert Undyed Bikewear

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Hamas toont gijzelingsvideo en Biden maakt staakt-het-vuren plan

bidenWORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 31 mei 2024 - WASHINGTON/JERUZALEM –  Hamas, door Israël beschouwd als een terroristische organisatie, heeft een video gepubliceerd met wat vermoedelijk de stem is van Gaza-gijzelaar Noa Argamani in gevangenschap, bevestigden Israëlische bronnen vrijdag. Dit gebeurde toen de Amerikaanse president Joe Biden een Israëlisch staakt-het-vuren-plan in Gaza onthulde, maar Hamas reageerde niet onmiddellijk.

Het Israëlische Forum voor gijzelaars en vermiste gezinnen veroordeelde de beelden van Hamas en zei: “125 gijzelaars zijn al 238 dagen in gevangenschap van Hamas. Er is geen noodzaak voor een propagandavideo van Hamas om onze oproep aan de Israëlische regering te weerspiegelen.”

Argamani, 25, werd een symbool van het lijden dat Hamas-gijzelaars te verduren kregen toen ze te zien was in één van de eerste Hamas-video's die werd vrijgegeven over het bloedbad van 7 oktober, waarbij Hamas-strijders zo'n 1.200 mensen doodden, waaronder verkrachte vrouwen en baby's, in het zuiden van Israël. Honderden werden ontvoerd, waaronder Argamani, die werd ontvoerd met een motorfiets terwijl ze schreeuwde: 'Dood me niet!' Haar armen waren uitgestrekt naar haar vriend Avinatan Or, die ook werd ontvoerd op het festival dat ze bezochten.

Al snel werd Argamani ‘het gezicht van de gijzelaars van het Nova-muziekfestival’, zeiden supporters.

In de video van vrijdag zei de stem, geïdentificeerd als Argamani: “Ik zit gevangen bij de Al-Qassam Brigades. Ik zit al meer dan 237 dagen in gevangenschap en weet niet precies wanneer.”

Ze drong er ook bij “duizenden vrouwen en mannen op aan naar buiten te komen en de straten van Tel Aviv te blokkeren en pas naar huis terug te keren als wij naar huis terugkeren. Leg ons lot niet in de handen van [Israëlische premier Benjamin] Netanyahu Netanyahu en de Oorlogsraad."

De videoverklaring, waarschijnlijk onder dwang afgelegd, kwam toen de Amerikaanse president Joe Biden aankondigde dat Israël een nieuw, staakt-het-vuren-akkoord gereed om te implementeren had voorgesteld dat drie fasen omvat.

Fase 1 voorziet in “een volledig staakt-het-vuren” gedurende zes weken, de terugtrekking van soldaten van het Israëlische leger (IDF) uit Gaza, de gedeeltelijke vrijlating van enkele van de overgebleven gijzelaars, een ruil voor Palestijnse gevangenen en de toegang van 600 vrachtwagens tot de Gazastrook. Deze fase zou zes weken duren.

Fase 2 zou een ‘permanent einde aan de vijandelijkheden omvatten, met een mogelijke verlenging van het staakt-het-vuren van zes weken. Bovendien zou de vrijlating van de resterende gijzelaars, inclusief soldaten, worden geregeld, gevolgd door de formele permanente stopzetting van de vijandelijkheden, onthulde Biden.

Fase 3 verwacht het herstel van de Gazastrook en de uiteindelijke terugkeer van de stoffelijke resten van de gijzelaars die zijn omgekomen in Hamas-gevangenschap. .

Het was onduidelijk of dit snel genoeg zou zijn voor gijzelaar Argamani, die eerder te zien was in de gijzelingsvideo's van Hamas, die Israëli's zien als onderdeel van een “voortdurende campagne gericht op psychologische terreur.

In januari verscheen ze samen met medegevangenen Yossi Sharabi, 53, en Itai Svirsky, 38. Later werd gemeld dat zowel Svirsky als Sharabi waren vermoord.

Noa's moeder, Liora Argamani, heeft stadium 4 hersenkanker. Liora heeft herhaaldelijk haar wens geuit om haar dochter weer te zien.