• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

 • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

 • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

 • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

 • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

 • Addy showt met koninklijke glamour in Palazzo Brancciato -1-

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9

Nieuws van Nederland


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/sites/web/couturekrantnl/subsites/couturekrant.nl/components/com_content/models/articles.php on line 587

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/sites/web/couturekrantnl/subsites/couturekrant.nl/modules/mod_articles_category/helper.php on line 250

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Phia Baruch: Exclusief achter de geraniums

geraniumTerug naar vroegere tijden die heel wat minder dynamisch waren, maar oordeel niet te snel. We zaten niet allemaal in onze eigen bubbel, want we deelden veel meer samen: kennis, emoties en vooral mooie verhalen. In families werden zelfs speciale verhalen gedeeld voor bijzondere gelegenheden.

Persoonlijk kan ik me niets herinneren van burn-outs en depressies uit vroegere tijden. Ik heb vanuit de praktijk het voorrecht het leven van toen en nu te kunnen vergelijken. Het ging toen meer om hoofdpijn en flauwvallen. Waar je nu geheel gratis volop psychologische uitleg krijgt over positieve en negatieve relaties, sprak men vroeger meer over geesten.

Nadat ik op mijn mobiel ongevraagd een gedetailleerde beschrijving heb aangehoord over narcistisch gedrag, voel ik me totaal verpletterd. Het nieuws is ook niet bepaald opwekkend. Ik ga maar wat in oude boeken en bladen rondneuzen.

In een oud maar toen al op new-age gericht magazine, Para-Astro, staat een verhaal over de beschermende kracht van de geranium. Dat is overweldigend nieuws gezien de neerbuigende manier waarop mensen tegenwoordig spreken over "achter de geraniums zitten." Iets wat mensen die veel van hun werk houden nooit zullen begrijpen, is het omgekeerde: uitkijken naar je pensioen. Alhoewel sommige mensen dan eindelijk aan een tweede carrière toekomen.

Daarbij hoort de geranium-status. Het is van oudsher bekend dat veel mensen zich, als het pensioen aanbreekt, dan zogezegd "terugtrekken achter de geraniums." Het artikel vertelt eindelijk waar die traditie op gebaseerd is.

"Geraniums beschermen niet alleen uw woning, maar ook uw persoonlijk leven en uw relaties," vertelt de schrijver van het artikel, wiens naam ik niet heb gevonden. Volgens een oud volksgeloof richten de geraniums die aan de gevel of in bloembakken op de vensterbank staan, zich intensief op de bewoners van het huis en houden zij negatieve energie van bezoekers tegen.

Het was dan ook schrikken voor een zekere Els, die altijd haar huis met de nodige bloembakken met geraniums had beveiligd, dat zij dat in een bepaald jaar niet deed. Er staat niet bij waarom. Maar juist in dat jaar vertrok haar echtgenoot met een andere vrouw.

"Het mag dan simplistisch klinken," voegt de auteur van het verhaal eraan toe, "maar het is echt gebeurd." Hij vertelt ook dat in Mexico natuurgenezers hun patiënten inwrijven met blaadjes van de geraniumplant om de negatieve energieën te verdrijven.

"Volgens de occulte traditie schermt de geranium af en houdt negatieve energieën en entiteiten buiten. Dat is ook de reden waarom ieder jaar bloembakken met nieuwe geraniums aan huizen worden vastgemaakt. Zij houden negatieve aanvallen op je relationele leven tegen. Bovendien werkt de zoete geur van de geranium geruststellend en opwekkend. Hij trekt door het hele huis."

Het is duidelijk dat de innerlijke kracht die iedereen bezit, door de geranium flink wordt wakker geschud. Het artikel wijst er echter ook op dat iemands wil en het gebed de sterkste energie vormen om negativiteit te bestrijden.

Dat is een prima reden om meer van deze vrolijke planten te kopen. Vorig jaar was de ene kant van de grote redactionele tuin bezaaid met geraniums. Zij veroverden en masse met hun beschermende positieve energie de tuin. Het waren Franse geraniums en volgens de huidige opvattingen heel inclusief, passend bij de redactie van De Couturekrant.