• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Addy showt met koninklijke glamour in Palazzo Brancciato -1-

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

‘Meer dan 100 raketten afgevuurd op Israël vanuit Libanon’

rakettenisWORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 22 september 2024 - BEIROET/JERUZALEM — Het Israëlische leger zegt dat er meer dan 100 raketten zijn afgevuurd vanuit Libanon, waarvan sommige zijn geland in de buurt van de noordelijke stad Haifa. Israëlische hulpverleners zeggen dat het spervuur in de vroege ochtend op zondag ten minste drie mensen heeft verwond in de buurt van Haifa, gebouwen heeft beschadigd en auto's in brand heeft gestoken.

In afwachting van vergeldingsmaatregelen had het Israëlische leger bijeenkomsten beperkt en het alarmniveau verhoogd voor inwoners van noordelijke gemeenschappen.
Het alarm reikte tot het zuiden van de kuststad Haifa, een teken dat Israël dacht dat Hezbollah dieper zou kunnen toeslaan dan het al had gedaan sinds het begin van de oorlog met Hamas, zeiden waarnemers.

De spervuur ​​van zaterdag kwam nadat functionarissen in Libanon zeiden dat een Israëlische luchtaanval in Beiroet minstens 37 mensen het leven kostte, waaronder één van de senior leiders van de Hezbollah-groep, evenals vrouwen en kinderen.

De door Iran gesteunde islamitische groepering is ook aan het bijkomen van een geavanceerde aanval met duizenden explosieve persoonlijke apparaten zoals piepers en portofoons enkele dagen eerder, waarbij naar verluidt bijna 40 mensen omkwamen en duizenden gewond raakten.

De aanval van zaterdag werd echter beschouwd als de dodelijkste aanval sinds het begin van de gevechten tussen Hezbollah en Israël na de aanval van Hezbollah's bondgenoot Hamas op 7 oktober in het zuiden van Israël, waarbij ongeveer 1.200 mensen omkwamen.

Hezbollah, een machtige door Iran gesteunde groepering, zei dat 16 leden, waaronder senior leider Ibrahim Agil en een andere commandant, Ahmed Wahbi, onder de doden waren. Het Israëlische leger zei dat het een ondergrondse bijeenkomst van Aqil en leiders van Hezbollah's elite Radwan-troepen had aangevallen en de militaire bevelsstructuur bijna volledig had ontmanteld.

Getuigen zeiden dat de Israëlische aanval van zaterdag een woongebouw met meerdere verdiepingen in de drukke buitenwijk verwoestte en een kinderdagverblijf ernaast beschadigde, aldus een veiligheidsbron. Drie kinderen en zeven vrouwen waren onder de doden, volgens het Libanese ministerie van Volksgezondheid.

Dit gebeurde terwijl de grensoverschrijdende confrontaties zaterdag aanhielden, toen Israëlische gevechtsvliegtuigen het zwaarste bombardement in 11 maanden van gevechten uitvoerden in het zuiden van Libanon, en Hezbollah claimde raketaanvallen te hebben uitgevoerd op militaire doelen in het noorden van Israël.

Het Israëlische leger zei dat het ongeveer 180 doelen had geraakt, waarbij duizenden raketlanceervaten werden vernietigd.

Hezbollah beloofde dat het alleen zou stoppen met aanvallen op Israël als deze instemt met een staakt-het-vuren in de oorlog tegen Hamas in de Palestijnse enclave Gaza, die werd uitgelokt door de door Hamas geleide slachting in het zuiden van Israël op 7 oktober.

Amerikaanse functionarissen zeggen dat dit op korte termijn onwaarschijnlijk is.

Israël wil dat Hezbollah het vuren staakt en troepen terugtrekt uit de grensregio, in overeenstemming met een VN-resolutie die in 2006 met Israël werd ondertekend, ongeacht een eventuele deal met Gaza.

Duizenden mensen in Noord-Israël en Zuid-Libanon zijn vanwege de aanhoudende gevechten gedwongen hun huizen te ontvluchten.