• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Addy showt met koninklijke glamour in Palazzo Brancciato -1-

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Dilan Yurdakul komt met Alter naar Arnhem en Nijmegen

ALTERAlter is een muzikale migratiereis in de vorm van muziektheater over de diepste wonden en pijn in een familie. Pijn waarover gezwegen wordt, maar die ver doorklinkt in de volgende generaties.

Dilan Yurdakul  is een bekende en creatieve persoonlijkheid en werkt samen met 2 muzikanten. Alter is te zien op   17 oktober in Theater aan de Rijn ( kaarten via theateraanderijn.nl) en op 7 november in LUX (kaarten via lux-nijmegen.nl).

In Alter verbindt Dilan Yurdakul haar familieverhaal met haar eigen verleden, heden en toekomst. Ze onderzoekt het leven in twee werelden: het denken en voelen op twee manieren en de verwarring die dat teweegbrengt. Dilan zoomt in op de strijd die ze als nazaat van de Turkse migrant levert, om de onverwerkte trauma’s van gebroken ouders en grootouders te overwinnen en zo dichter bij zichzelf te komen en hoe staat zij als derde generatie migrantenvrouw tegenover het moederschap, wat wil ze doorgeven? Wat neemt ze mee en wat laat ze achter, wat is er gewonnen en wat is er verloren?

Zij concludeert: “Ik ben niet wat mij overkomt, ik ben wat ik koos te worden.”

Dilan probeert daarmee een lijn te trekken tussen haar eigen verhaal en de geschiedenis van haar familie. Baba, papa, die zijn dorp in Turkije de rug toekeerde. Babaanne en anneanne, beide oma’s, die zich volledig opofferden voor het gezin. Anne, haar moeder, die in verwarring is tussen het kiezen voor haar vrijheid en de opoffering voor haar gezin. En dede, opa, die zegt: ‘Jij en ik Dilan, wij voelen dezelfde pijn.’

De pijn wanneer je jezelf niet langer in je familie herkent. Dilan onderzoekt welke ‘alters’ ze met zich meedraagt en hoe ze haar leven verder moet vormgeven, want anders dan degenen die haar zijn voorafgegaan, kan zij bewust haar eigen toekomst bepalen.

Waardoor werd Dilan Yurdakul bekend?

Dilan Yurdakul (1991) actrice, schrijfster en theatermaakster. Bij Likeminds maakte ze de solovoorstellingen Door de schaduw heen en Niet gezien, niet gehoord.
Dit voorjaar kwam haar debuutroman Maskerziel uit en momenteel is ze te zien in de bioscoopfilm De jacht op Meral Ö, gebaseerd op de toeslagenaffaire, waar ze de hoofdrol in speelt.
In de Videoland-serie Bonnie & Clyde, waarvan ze tevens de bedenker en medeschrijver was, speelde ze ook de hoofdrol.
Ze speelde voor NTGent in de voorstelling Sneeuw onder regie van Luc Perceval en in Wie is bang van Tom Lanoye. Ook speelde ze jarenlang de rol van Aysen in GTST.

Dilan Yurdakul wordt vanwege haar achtergrond geboeid door de wrijving tussen vrijheid en identiteit, tussen autonomie en gemeenschap.  In haar werk onderzoekt ze de menselijke staat en staan familie, patronen, migratie en wording tot Het Vrije Zelf centraal.

CREDITS VOORSTELLING ALTER: Concept, tekst en spel Dilan Yurdakul - Muziek Alper Kekeç en Barbaros Bozkir - Compositie Barbaros Bozkir

Regie Julie van den Berghe - Dramaturgie Aukje Verhoog

Scenografie Marjolijn Brouwer - Fotografie posterbeeld Isabelle van Putten - Posterontwerp Studio Bas Koopmans