• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Addy showt met koninklijke glamour in Palazzo Brancciato -1-

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Jacht op opvolger voormalig Hezbollah-leider aanvallen in Libanon

muur24WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 4 october 2024 - BEIROET/JERUZALEM — Israël probeerde de opvolger van wijlen Hezbollah-secretaris-generaal Hassan Nasrallah, Hashem Safieddine, uit te schakelen in de buitenwijk Dahieh van Beiroet, Libanon, meldden Israëlische bronnen vrijdagochtend.
Safieddine is een neef van Nasrallah, die onlangs werd gedood bij een Israëlische operatie. Hij werd in 2017 door het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken aangemerkt als terrorist, vernam Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant.

Safieddine, als hoofd van de uitvoerende raad van Hezbollah, houdt toezicht op de politieke zaken van de groep. Hij zit ook in de Jihad Council, die de militaire operaties van de groep beheert. Bovendien zei het Israëlische leger dat het een Hezbollah-commandant had gedood die verantwoordelijk was voor een raketaanval op de door Israël bezette Golanhoogten, waarbij in juli 12 kinderen en tieners op een voetbalveld omkwamen.

De Israel Defense Forces (IDF) zei dat Khader Shahabiya woensdag werd gedood bij een luchtaanval. Bij de aanval op het dorp Majdal Shams, een overwegend Druzendorp, kwamen 12 kinderen tussen de 10 en 16 jaar om het leven terwijl ze aan het voetballen waren en raakten tientallen anderen gewond. De aanval van donderdag vond plaats nadat het Israëlische leger burgers had opgeroepen om te evacueren in de buurt van locaties waarvan bekend is dat ze worden gebruikt door Hezbollah, de door Iran gesteunde groep die een spervuur ​​van raketten en drones op Israël heeft afgevuurd.

Libanese functionarissen zeggen dat tientallen mensen zijn gedood en 1,2 miljoen ontheemd zijn geraakt door de laatste gevechten. Bijna 2.000 mensen werden gedood, waaronder 127 kinderen, en 9.384 raakten gewond sinds het begin van de "Israëlische aanvallen op Libanon" in het afgelopen jaar, zei het ministerie van Volksgezondheid van het land donderdag.

Het maakte geen onderscheid tussen strijders en burgers, waardoor de cijfers moeilijk onafhankelijk te verifiëren zijn.

Afzonderlijk werden minstens 18 mensen gedood bij een Israëlische militaire aanval in het vluchtelingenkamp Tulkarm in "de bezette Westelijke Jordaanoever", ook bekend onder de Bijbelse namen Judea en Samaria, zeiden autoriteiten die banden hebben met Hamas. De Israel Defense Forces (IDF) bevestigden dat het een luchtaanval met een straaljager in Tulkarm uitvoerde, maar voegde eraan toe dat het Zahi Yaser Abd al-Razeq Oufi, het hoofd van het Hamas-netwerk in het gebied, heeft gedood.

En over Gaza kondigde het Israëlische leger aan dat het bij een aanval "ongeveer drie maanden geleden" drie hoge Hamas-figuren zou hebben gedood. Het noemde hen "Rawhi Mushtaha, het hoofd van de Hamas-regering in de Gazastrook; Sameh al-Siraj, die de veiligheidsportefeuille van Hamas' politieke bureau en Hamas' arbeidscomité had; en Sami Oudeh, commandant van Hamas' algemene veiligheidsmechanisme."

De oorlog tegen Hamas, een nauwe bondgenoot van Hezbollah en gesteund door Iran, heeft 41.788 mensen gedood en 96.794 mensen gewond, volgens de laatste cijfers van het door Hamas gerunde ministerie van Volksgezondheid van het gebied op donderdag.

Minstens 90 Palestijnen werden gedood en 169 anderen raakten gewond bij acht aanvallen door Israël in de afgelopen 24 uur, meldde het Palestijnse persbureau Wafa.
De cijfers waren moeilijk onafhankelijk te verifiëren.

Toch zei het hoofd van het Agentschap van de Verenigde Naties voor Palestijnse Vluchtelingen (UNRWA) dat alleen al in de afgelopen twee dagen drie van zijn scholen in Gaza werden getroffen, waarbij minstens 21 mensen omkwamen. Israëlische troepen hebben hun aanvallen op de Gazastrook in de nacht vannacht en woensdag opgevoerd, waarbij minstens 70 mensen omkwamen bij aanvallen op een school en een weeshuis dat ontheemden huisvestte, aldus Palestijnse media en functionarissen.

"Scholen waren vroeger een veilige haven om te leren; ze zijn nu voor veel te veel mensen een hel geworden," zei UNRWA-chef Philippe Lazzarini donderdag. Israël heeft met klem ontkend onschuldige burgers te hebben aangevallen, maar zegt dat door Iran gesteunde groepen zoals Hamas en Hezbollah burgers als menselijk schild gebruiken.

Het werd ook gezien als een signaal door de IDF dat Israëlische troepen op meerdere fronten kunnen vechten.

Terug in Libanon zei de minister van Volksgezondheid dat meer dan 40 reddingswerkers en brandweerlieden de afgelopen drie dagen zijn gedood door Israëlische aanvallen.

Het Israëlische leger zei dat het probeert deze tragedies te voorkomen en beval inwoners van meer dan 20 steden in Zuid-Libanon om hun huizen onmiddellijk te evacueren, wat aangeeft dat het een grondoperatie die eerder deze week tegen Hezbollah is gestart, kan uitbreiden.

Israël heeft mensen opgedragen om Nabatieh, een provinciehoofdstad, en andere gemeenschappen ten noorden van de Litani-rivier te verlaten, die de noordelijke rand van de door de VN uitgeroepen bufferzone vormde. Israël heeft eerder 52 andere dorpen in Libanon bevolen om te evacueren.

Israëlische aanvallen op een centraal medisch centrum in Beiroet hebben in de vroege ochtenduren van donderdag minstens negen mensen gedood. De Israëlische aanval zou in de vroege ochtenduren van donderdag een medisch centrum hebben getroffen dat toebehoort aan de aan Hezbollah gelieerde Islamitische Gezondheidsorganisatie.
De aanval was de tweede luchtaanval op centraal Beiroet deze week, waarbij de meeste aanvallen eerder beperkt waren tot voorsteden in de zuidelijke voorsteden.

De chef buitenlandbeleid van de Europese Unie, Josep Borrell, beweerde dat de Israëlische aanval een "schending van het internationaal humanitair recht" was.
Israël heeft echter tegengeworpen dat het reageerde op Hezbollah, dat nieuwe aanvallen uitvoerde. Donderdag richtte Hezbollah zich met een salvo raketten op wat het de Israëlische "Sakhnin-basis" voor militaire industrieën in Haifa Bay aan de Middellandse Zeekust van Noord-Israël noemde.

Israël leed ook tegenslagen aan de frontlinies, waar minstens acht Israëlische soldaten werden gedood bij gevechten met Hezbollah in Zuid-Libanon, zeiden functionarissen donderdag. Het Libanese leger zei dat het terugvuurde op Israëlische troepen nadat één van zijn soldaten werd gedood bij een Israëlische aanval, wat de eerste keer was dat het Libanese leger deelnam aan de strijd tegen Israël.

De soldaat werd naar verluidt gedood toen een konvooi van het Libanese Rode Kruis, vergezeld door het Libanese leger, werd geraakt tijdens de evacuatie van gewonden uit Taybeh, een grensdorp in Zuid-Libanon.

Helaas zijn het burgers die de dupe worden van een "werkelijk catastrofale" situatie in Libanon, aldus de Verenigde Naties. "Het niveau van trauma, het niveau van angst onder de bevolking, is extreem geweest", voegde Imran Riza, de vaste en humanitaire coördinator van de VN, toe.

Wel was er ondanks de gevechten enige hoop: het Israëlische leger zei donderdag dat zijn troepen een Iraakse Yazidi-vrouw hadden gered die was ontvoerd door de Islamitische Staat (IS) en gevangen werd gehouden in Gaza. Fawzia Amin Sido, 21, werd bevrijd "na een maandenlange geheime operatie" waarbij Israël, de VS en Irak betrokken waren, aldus functionarissen.

Meer dan 6.000 Yazidi's werden in 2014 gevangengenomen door IS-militanten uit de regio Sinjar in Irak, en ongeveer 2.600 worden nog steeds vermist.

De leiders van de Groep van Zeven (G7) uitten echter "diepe bezorgdheid over de verslechterende situatie in het Midden-Oosten" en riepen regionale spelers op om "verantwoordelijk en terughoudend te handelen". In een gezamenlijke verklaring op donderdag zeiden de G7-leiders dat ze "in de krachtigste bewoordingen" de militaire aanval van Iran op Israël eerder deze week veroordeelden, die volgens hen "een ernstige bedreiging vormt voor de regionale stabiliteit".

Joe Biden, de Amerikaanse president, zei dat hij "mogelijke Israëlische aanvallen op Iraanse olielocaties besprak" als reactie op de raketaanval van Teheran eerder deze week.
Zijn opmerkingen zorgden ervoor dat de olieprijzen snel stegen. Gevraagd of hij Israël zou "toestaan" om wraak te nemen op Iran, zei Biden donderdag dat "we Israël niets 'toestaan', we adviseren Israël. En er gaat vandaag niets gebeuren." Woensdag zei Biden dat hij een Israëlische aanval op Iraanse nucleaire locaties niet zou steunen.

Iran heeft Washington gewaarschuwd dat elk land dat een Israëlische aanval steunt, als een Iraans doelwit zal worden beschouwd.

Israël zegt dat het het recht heeft zichzelf te verdedigen, vooral na de aanvallen van Hamas op Israël op 7 oktober, waarbij 1.200 mensen omkwamen en oorlogen ontstonden.