• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Addy showt met koninklijke glamour in Palazzo Brancciato -1-

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Sporten met een lichte blessure kan blessureleed verergeren

hardloopwinkelVoetballer Jerdy Schouten ontbrak in de afgelopen wedstrijden bij Oranje. Niet vanwege vermoeidheid, maar omdat hij een lichte blessure had. Eerder had hij gespeeld met pijnstilling, maar daardoor werden de klachten alleen maar erger. Met een lichte blessure kun je vaak wel blijven sporten, mits je de sportbelasting aanpast en goed luistert naar je lichaam.

Jaarlijks ontstaan er ruim 5 miljoen sportblessures in Nederland, en bij 60 procent van deze blessures kan de sporter één of meerdere dagen niet sporten. Als je als sporter lekker actief bezig bent, is een blessure een vervelend oponthoud. Zeker met een lichte blessure kun je de neiging hebben om (te hard) door te trainen. Met het risico dat je klachten verergeren en je daardoor langer bent uitgeschakeld. Vaak kun je met een blessure nog wel lichte oefeningen doen, waarbij je je geblesseerde lichaamsdeel ontziet. Belangrijk is hierbij om goed te luisteren naar de signalen die je lichaam afgeeft.

Bijvoorbeeld door te stoppen als de pijn toeneemt. Als je als sporter twijfelt wat je kunt doen met je blessure is het verstandig om een arts of fysiotherapeut te raadplegen.
Zij kunnen je advies geven over welke oefeningen of sportactiviteiten veilig zijn om uit te voeren, en wat je juist moet vermijden.  Dit is een prima advies van Ellen Kemler, senior onderzoeker en expert bij VeiligheidNL op het terrein van preventie bij sportblessures.

Maar soms hebben mensen met kleinere of grotere sportblessures onvoldoende budget of weinig tijd en kunnen zij zich eveneens snel op de hoogte stellen op de site van DEHARDLOOPWINKEL over waardoor hun blessure is ontstaan en of er verdere behandeling nodig is of het sporten op andere manier aan te bevelen is. Pijnklachten bij hardlopen bijvoorbeeld kunnen andere sportschoenen soms al heel veel problemen oplossen.  

De adviezen op deze site zijn duidelijk gestructureerd voor diverse sportblessures en goed onderbouwd aangegeven. Niemand kan natuurlijk controleren of het morgen wel of niert regent en iedereen heeft wel eens met fysiek incident te maken maar een pijntje hier of daar hoeft je nog niet altijd heel bezorgd te maken mits je er maar goed mee omgaat. Je lichaam heeft ook een natuurlijk herstelvermogen. Daarom moet je soms niets doen en afwachten in plaats van te heldhaftig alles te negeren.  Die middenweg kan  niemand anders dan iemand zelf het beste vaststellen.

Er zijn trotse mensen die het niet over hun hart kunnen verkrijgen toe te geven dat er iets mis ging tijdens het sporten of het fietsen of een andere sport bedrijven. Goed bedoeld maar - hoe heldhaftig ook - totaal niet verstandig. Neem liever de tijd die je ervoor nodig hebt en trek je niets er van aan als je omgeving tegensputtert.  Laat ook maar lachen. Wees liever eerlijk tegenover jezelf en vertrouw jezelf. Bedenk maar eens: Al je dat niet goed doet moet jouw body straks de rekening betalen.