• Paul Schulten lanceert BLEND voor 19/20

 • Modeshow Sheila de Vries laat mooie tijden herleven

 • Over Edwin Oudshoorn Couture

 • Chopard Bag by Chloë Sevigny op de green carpet

 • Film: And Then We Danced

 • Introdans ook nu volop in actie

 • FABIENNE DELVIGNE - heavenly dream

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Theatershow: Roep van de Orka

  In de Theatershow: Roep van de Orka neemt ontdekkingsreiziger Melvin Redeker je mee op reis onder de golven.... 70% van de aarde is zee, en 90% daarvan is nog nooit door mensen gezien. Van orka’s in de Noordzee tot jagende bultruggen 400 km boven de poolcirkel. Ontdekkingsreiziger Melvin Redeker heeft ze allemaal gezien en gefilmd. Duikend op plekken waar nog nooit een mens is geweest, komt hij oog in oog met de ongereptheid van de onderwaternatuur en alle bedreigingen daarvan, zoals plastics en visserij.

De bekroonde fotograaf heeft op zijn expedities zijn camera meegenomen om terug te komen met uniek adembenemend videomateriaal wat hij nu verwerkt heeft in een theatershow. De theatershow Roep van de Orka staat in theaters door heel Nederland. De uitverkochte première was onlangs in Oosterhout. Inmiddels zijn er extra voorstellingen gepland in Houten op 10 mei en 28 september.

Samen met zijn vrouw Fiona is Melvin Redeker op ontdekkingsreis onder water gegaan. Uit gedrevenheid en nieuwsgierigheid. De bekroonde fotograaf heeft zijn camera meegenomen om terug te komen met uniek adembenemend videomateriaal. Met zijn expeditieboot vaart hij door de donkere poolnacht. Orka's zijn normaal gesproken vijanden van bultruggen, maar in winters Arctisch Noorwegen is er zoveel voedsel (haring) dat orka's en bultruggen gezamenlijk optrekken bij de jacht.

Melvin Redeker: “Als je in het water oog in oog ligt met deze majestueuze dieren lopen de rillingen over je rug en niet van de kou... In de Noordzee worden we achtervolgd door nieuwsgierige zeehonden die met onze duikvinnen spelen en we ontmoeten haaien.”

Als eerste en tot nog toe de enige wist hij de orka’s onderwater te filmen en fotograferen in de Noordzee. Op de zeebodem, daar waar ze jagen op zeehonden. Hij ontdekt hoe zeebodems eruit zien als de mens ervan af blijft; krioelend van het leven. In de Nederlandse Noordzee zijn deze levende zeebodems helemaal verdwenen. Hij vaart mee met Schotse vissers die massaal voor de Brexit stemden om de Nederlandse vissers uit hun wateren te weren.

Met verwondering luisterde hij naar de hoge piep- en fluitgeluiden van orka’s die samenwerken in de jacht op haring. De orka ‘roept’ avonturier Melvin Redeker niet alleen onderwater, hij roept ons ook op om zuiniger met zijn thuis, de oceaan, om te springen. Toxische stoffen komen vanaf land in de oceaan én in onze voedselketen terecht, waardoor orka’s onvruchtbaar worden. Op de meest ongerepte plaatsen komen Melvin en Fiona plastic soep tegen. Daarom geven ze gastlessen op basisscholen voor in totaal al meer dan 17000 kinderen, want een schone zee begint bij een schoon schoolplein.

In het theater neemt Melvin zijn bezoekers mee op zijn bijzondere reis onder de golven, door de laatste wildernis van onze blauwe planeet. Hij verstopt zich op de zeebodem, daar waar orka’s jagen op zeehonden. Op zoek naar de mysteries van de oceaan, ontmoet hij haaien, nieuwsgierige bultruggen en zachtaardige killer whales. De theatershows beginnen om 20.00 uur en zijn rond 22.15 uur afgelopen.

Maandag 8 april - Steenwijk * Woensdag 10 april - Houten * Donderdag !1 april - Doetinchem * Maandag 15 april - Rijswijk * Extra tickets in de verkoop
Dinsdag 16 april - Alkmaar * Vrijdag 10 mei - Houten * Extra voorstelling
Zaterdag 28 september - Houten * Extra voorstelling

MELVIN REDEKER IN DE THEATERSHOW: ROEP VAN DE ORKA...

FOTO: CARL MUREAU