• Paul Schulten lanceert BLEND voor 19/20

 • Modeshow Sheila de Vries laat mooie tijden herleven

 • Over Edwin Oudshoorn Couture

 • Chopard Bag by Chloë Sevigny op de green carpet

 • Film: And Then We Danced

 • Introdans ook nu volop in actie

 • FABIENNE DELVIGNE - heavenly dream

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Eerste electrische loopbandfiets: de LOPIFIT

  Nadat we bij TV programma de Dragons de Lopifit voorbij zagen komen leek het ons leuk om wat dieper erin te duiken, want deze unieke Nederlandse uitvinding verdient het gewoon. De Lopifit is een Nederlandse uitvinding van Bruin Bergmeester. Net als vele anderen merkte hij dat hij moeite had om op een gezond gewicht te blijven. Door een zittend beroep en het gebruik van de auto naar het werk vond hij dat hier verandering in moest komen. Maar de afstand naar zijn werk was 15 km en via een gewone fiets kwam hij vaak akelig bezweet aan. Voor dit alles besloot hij een oplossing te bedenken.

Tijdens een wandeling op zijn loopband thuis vroeg hij zichzelf af hoe hij de loopband ook buiten zou kunnen gebruiken. Hij ging achter de tekentafel zitten en begon te bouwen en te ontwerpen. En toen ontwierp Bruin ‘s werelds eerste elektrische loopbandfiets, De Lopifit. Deze Lopifit stelt de gebruiker in staat om in een wandeltempo (5 km/uur) te lopen en met fiets-snelheden vooruit te gaan (tot max. 25 km/uur). Met de Lopifit verbruik je meer calorieën en je komt ook nog eens ergens anders dan je vaste rondje.

We vroegen ook Herman Zoetendal van Lopifit hoe hij het het nieuwe sportieve transportmiddel ziet? Herman: "Allereerst zie ik de Lopifit als een funproduct in de recreatieve sfeer. ik denk aan familie-uitjes, bedrijfsuitjes, met vrienden op pad etc. Vergelijk het met huren van een volwassenen step of elektrische step."

Voor wie zou deze praktische sportieve loopbandfiets verder heel interessant kunnen zijn?
"De Lopifit lijkt ons een ontdekking voor mensen met een tijdelijk of definitief ongemak waardoor men niet kan zitten op een fiets. Wij bieden daarvoor het enige alternatief waarbij je dan toch dient te bewegen om voorruit te komen. Als je niet wilt of niet kunt fietsen is het lastig. Dan heb je alleen alternatieven waar je op zit of je staat stil. Met de Lopifit beweeg je van a naar b met fietssnelheid. De actieradius is minimaal bij een volle accu 50 kilometer en maximaal 70km."

Dus voor iemand die helaas een fietszadel als pijn veroorzaker ziet zou bij nadere oriëntatie de Lopifit eventueel wel veel kunnen betekenen.

Herman Zoetendal: "99% van de klanten vindt de Lopifit geweldig! Mensen ervaren al dat na 15-20 minuten gewenning is opgetreden."

Als Herman Zoetendal huurders helpt met opstappen geeft hij ze een dubbele Lopifit garantie mee: Je komt terug met de snelheids-schakelaar op 25km/uur en een glimlach van oor tot oor.

Is het product geschikt voor alle soorten mensen zoals bijvoorbeeld lange mensen?

Herman Zoetendal: "De fiets wordt in één maat gemaakt. Het stuur heeft ook een maximale op-hoogte dus er zit een grens aan hoe groot je kunt zijn om lekker op de Lopifit te passen. Over de twee meter en een grote voet dat past niet aangenaam. Daarnaast kent Lopifit een maximale belasting van 125kg. De Lopifit heeft een acculading indicator met 5 lampjes die aangeeft wat de lading van de accu is. Zoals gezegd is het bereik minimaal 50 kilometer oplopend tot 70 kilometer. Mocht onvermoed de accu leeg zijn dan kan met de Lopifit aan de hand gelopen worden of gebruikt als step. In beide gevallen wel even in zijn vrij zetten. De loopband heeft een antislip profiel dat zelfs in de regen "gelopifit" kan worden. Voorts kan onderhoud van de Lopifit bij de dealer plaats vinden."

Hoelang is de levertijd als ik nu een Lopifit zou bestellen? Herman Zoetendal: "Net zoals elk ander bedrijf ondervinden wij nu leveringsproblemen van onderdelen. Ee hebben echter voldoende voorraad aan Lopifits om binnen een week te leveren. Wil je er meer dan 300 dan loopt de levertijd op! Overigens is het leuk te weten dat de productie nu ook in Nederland plaatsvind."

Ik las ergens over interesse uit het midden oosten. De mensen vonden het daar fijn om niet op een zadel te hoeven zitten dat net een half uur in de brandende zon had gestaan. En de lokale dracht in ogenschouw nemend is lopen daar een stuk eleganter dan fietsen.

Kunt u verder wat meer vertellen over het investeren? Wij kunnen ons voorstellen dat mensen die interesse hebben om te investeren in een Nederlandse uitvinding en productie. Op de website staat “Met een verwachte opbrengst van 5% per jaar” waar hangt dat vanaf/mee samen?
Herman Zoetendal: Eerst willen we kijken wat de investeringsinteresse is die loskomt door het artikel op onze website. Op grond van deze interesse ontwikkelen we dit financieringsproduct wel of niet door. We zien Crowd Funding ook als een interessant alternatief om dat te onderzoeken.

Verspreid door Nederland zijn er diverse verkoop- en verhuurlocaties. De dealers kunnen belangstellenden alles vertellen over de Lopifit en bij de verhuurder kan u er desgewenst eentje voor een langere tijd meemaken. Ideaal als u zich aan het oriënteren bent op een aankoop, maar ook erg leuk als dagje uit!
Dan volgen hier de technische gegevens van deze oer-Hollandse plezier brengende Lopifit:
Lengte: 222 cm
Breedte:a 42 cm
Hoogte van het stuur: 120 cm

Voorwiel: 28” x 1.1/2”
Achterwiel: 20” x 1.75”
Bruto gewicht: 55 kg
Maximale snelheid: 25 km/uur
Actieradius: 50 – 70 km

Motor: Bafang
Voltage: 48V
Vermogen: 250W

Accu: Panasonic cellen
Accu elek. Capaciteit: 960 Wh
Gewicht accu: 5 kg
Oplader, oplaadtijd: 4 uur
Rem, voor en achter: Schijfremmen

Consumentenprijs vanaf €2.595,- Meer info op de site lopifit.nl

AUTEUR: PETER VAN BERKUM

DE LOPIFIT IS EEN NEDERLANDSE UITVINDING EN NEDERLANDS PRODUKT...