• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Hahnemühle papierfabriek bestaat 437 jaar

  DUITSLAND/DASSE/NEDERSAKSEN - De bedrijfsstory van de Hahnemühle papierfabriek begon 437 jaar geleden in dit huisje bij de watermolen waar papiermaker Merten Spieß eindelijk na lang wachten van de hertog van Brunswijk toestemming kreeg om in de buurt van Dassel in Reylingehausen een papierfabriek te beginnen.   
Hoewel een bekend colamerk zijn recept in de kluis bewaart, gebruiken de papiermakers van Hahnemühle ook nu nog elke dag de oude receptenboeken van het bedrijf. Ze liggen niet verborgen in de kluis maar vertellen elke dag aan de vakmensen hoe precies al honderden jaren ervaringen zijn opgedaan met het maken van de meest uiteenlopende papiersoorten.  De papierfabrikant viert dit jaar op 27 februari zijn 437-ste verjaardag en is meer dan 300 jaar ouder dan de voornemde Amerikaanse drankenfabrikant.
Er zijn ongelooflijk veel verschillende papiersoorten nodig in de moderne maatschappij. Het allereerste papier werd gemaakt met behulp van ... zuiver bronwater. Sindsdien is de Hahnemühle papierfabriek de oudste papierfabrikant ter wereld die produceert met zuiver water uit eigen bronnen op dezelfde locatie.   
Na meer dan vier eeuwen ononderbroken bedrijfsgeschiedenis heeft Hahnemühle steeds weer nieuwe producten bedacht en ontwikkeld met de bijbehorende enthousiaste ondernemingsgeest want er zijn heel wat mogelijkheden op het brede terrein van de papierindustrie.

Het begon allemaal met het bekende schrijf- en later met documentenpapier. Daar kwam het maken van meer specifiek kunstdrukpapier en verschillende soorten papier voor kunstenaars bij. In 1883 begon Hahnemühle met de productie van hoogwaardig papier voor technische toepassingen waaronder filterpapier. In de jaren 1960 produceerde de Duitse papierfabrikant als eerste al milieuvriendelijk kunstenaarspapier zonder dierlijke bestanddelen.

In de jaren negentig vond Hahnemühle FineArt inkjetpapier uit voor fotoafdrukken in musea en galerieën, dat nog steeds de standaard is voor FineArt inkjetpapier. Tegenwoordig is het bedrijf een belangrijke leverancier van hoogzuivere papiersoorten voor medische tests en brengt het met zijn unieke papier DNA de fijnste schrijfwaren op de markt. Met deze lange traditie en een stevig verankerde waarborg voor kwaliteit, innovatie en cultuur is Hahnemühle sinds 2015 opgenomen in de lijst "Brands of the Century".

Hahnemühle voegt zich met gerechtwaardigde  trots bij de lijst van andere wereldberoemde merken zoals frisdrankmakers.

Hahnemühle FineArt produceert al papier sinds 1584. Het huidige portfolio omvat ook zeer zuiver papier voor bio-technologische toepassingen, technisch speciaal papier en traditioneel en digitaal FineArt papier voor schilderen en drukken. De op de behoeften van de klant afgestemde ontwikkeling van veel gevraagde papiersoorten speelt een belangrijke rol bij veel middestandszaken. Maar ook de productie en afwerking van biowetenschappelijke oplossingen is al sinds 1883 van groot belang voor de research en ontwikkeling van de wetenschap.    
Met eeuwenlange ervaring in het vervaardigen van ongestreken kwaliteitspapier beschikt Schut Papier over unieke kennis van papier, kleuren en vezeltechnologie.

Deze knowhow wordt ook ingezet voor voortdurende innovatie en verbetering van de producten. mogelijkheden. Daarvoor zijn er  moderne onderzoeksfaciliteiten aanwezig zoals een eigen laboratorium dat is uitgerust met alle benodigde apparatuur om nieuwe, unieke papiersoorten te kunnen ontwikkelen waarbij een hoogwaardige kwaliteit borg staat voor exclusieve duurzaamheid. Daardoor kreeg Hahnemühle wereldwijd de reputatie  'Merk van de Eeuw' met producten verkrijgbaar in meer dan 120 landen.
Naast het hoofdkantoor in Dassel in  Zuid-Nedersaksen zijn er eveneens vestigingen in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, de Verenigde Staten, Singapore en China.
ILLUSTRATIE: IN DAT HUISJE BIJ DE WATERMOLEN BEGON DE PAPIERMAKER OOIT... 'S WERELDS GROOTSTE PAPIERFABRIEK DIE ZOVEEL VERSCHILLENDE NUTTIGE EN PRACHTIGE PAPIERSOORTEN  PRODUCEERT... DUITSLAND/DASSE/NEDERSAKSEN

In de jaren negentig vond Hahnemühle FineArt inkjetpapier uit voor fotoafdrukken in musea en galerieën, dat nog steeds de standaard is voor FineArt inkjetpapier. Tegenwoordig is het bedrijf een belangrijke leverancier van hoogzuivere papiersoorten voor medische tests en brengt het met zijn unieke papier DNA de fijnste schrijfwaren op de markt. Met deze lange traditie en een stevig verankerde waarborg voor kwaliteit, innovatie en cultuur is Hahnemühle sinds 2015 opgenomen in de lijst "Brands of the Century".

Hahnemühle voegt zich met gerechtwaardigde trots bij de lijst van andere wereldberoemde merken zoals bepaalde beroemd geworden frisdrankmakers.

Hahnemühle FineArt produceert al papier sinds 1584. Het huidige portfolio omvat ook zeer zuiver papier voor bio-technologische toepassingen, technisch speciaal papier en traditioneel en digitaal FineArt papier voor schilderen en drukken. De op de behoeften van de klant afgestemde ontwikkeling van veel gevraagde papiersoorten speelt een belangrijke rol bij veel warenhuizen en middenstandszaken.

Maar ook de productie en afwerking van biowetenschappelijke oplossingen is al sinds 1883 van groot belang voor de research en ontwikkeling van de wetenschap. Met eeuwenlange ervaring in het vervaardigen van ongestreken kwaliteitspapier beschikt Schut Papier over unieke kennis van papier, kleuren en vezeltechnologie. Deze knowhow wordt ook ingezet voor voortdurende innovatie en verbetering van de producten. mogelijkheden.

Daarvoor zijn er moderne onderzoeksfaciliteiten aanwezig zoals een eigen laboratorium dat is uitgerust met alle benodigde apparatuur om nieuwe, unieke papiersoorten te kunnen ontwikkelen waarbij een hoogwaardige kwaliteit borg staat voor exclusieve duurzaamheid. Daardoor kreeg Hahnemühle wereldwijd de reputatie 'Merk van de Eeuw' met producten verkrijgbaar in meer dan 120 landen.
Naast het hoofdkantoor in Dassel in Zuid-Nedersaksen zijn er eveneens vestigingen in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, de Verenigde Staten, Singapore en China.

ILLUSTRATIE: IN DAT HUISJE BIJ DE WATERMOLEN BEGON DE PAPIERMAKER OOIT... 'S WERELDS GROOTSTE PAPIERFABRIEK DIE ZOVEEL VERSCHILLENDE NUTTIGE EN PRACHTIGE PAPIERSOORTEN PRODUCEERT...