• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

A La Plancha geliefde ontmoetingsplaats

  ROTTERDAM - A La Plancha werd een dierbaar eigendom van de buurt door de uitgifte van aandelen aan medewerkers, leveranciers, fans, familie en vrienden. Zij zijn mede-eigenaar met aandelen vanaf 100 euro. En dat werd een ongelooflijk groot succes. A La Plancha opent uiteraard zodra de coronamaatregelen dat toelaten

Natuurlijk kan de gast er met mooi weer blijven genieten van verse vis op het pop-upterras aan de waterkant. Om het hele jaar door een buurtfunctie te creëren – ook buiten de zomermaanden of op druilerige dagen – opent A La Plancha daarnaast op een vaste locatie op het Noordereiland. Hiervoor is het voormalige café aan de Van der Takstraat 2 overgenomen, dat zich recht tegenover de pop-uplocatie van A La Plancha bevindt. Met het restaurant gaat een wens van de buurt in vervulling: een ontmoetingsplek waar iedereen het hele jaar door welkom is.

De succesformule blijft onveranderd; ook aan wal worden verse en eerlijke gerechten bereid. De chefs laten zich leiden door het seizoen, wat de markt biedt en waar hun hoofd naar staat. De keuken beschikt natuurlijk over een plancha, een gloeiende plaat waarop de maaltijd wordt bereid. Een vaste kaart is er niet, zodat A La Plancha steeds kan verrassen met nieuwe gerechten. Van bitterballen tot oesters en van linzensoep tot een klassieke bisque d’homard.

Het Noordereiland aantrekkelijk maken om te wonen en te verblijven, dat was jaren geleden de vraag van Expeditie Noordereiland in opdracht van deelgemeente Feijenoord en woningbouwcorporatie Woonstad Rotterdam. Missie geslaagd, want A La Plancha zette het Noordereiland in de schijnwerpers.

En niet alleen dankzij het fantastische terras aan de Maas. Het restaurant stimuleert de wijkeconomie door te werken met lokale leveranciers en biedt werkgelegenheid op het eiland. Ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en werknemers zonder horecaervaring krijgen de kans om zich te ontwikkelen. Door de eilandbewoners en ondernemers actief te betrekken bij A La Plancha wordt de buurtcohesie versterkt.

Lange tijd was er niks te beleven op de rivieroevers van het Noordereiland, het eiland in de Maas. In 2012 kwam daar verandering in, toen pop-up visrestaurant A La Plancha twaalf dagen lang de tafels dekte op het landhoofd van de oude Willemsbrug. Sindsdien weten Rotterdammers het Noordereiland te vinden: een plek om een vakantiegevoel te krijgen en het dagelijkse leven even te ontvluchten onder het genot van duurzaam gevangen vis en een goed glas wijn.

“A La Plancha is geen doel, maar een middel om mensen bij elkaar te brengen en van hun stad te laten genieten”, zegt Hans Mosselman.

Meer info op de site van A La Plancha
Adres: Maaskade 74, 3071 NC Rotterdam