• Imposante creaties Mattijs van Bergen in Grote Kerk Breda

 • Addy Designer of Honour

 • "Kendall voor ABOUT YOU"

 • GUESS Luxe collectie tassen imponeren

 • Sheila de Vries: Mexicaanse coutureshow

 • 'The Art of Perception'

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 5 :
Journalistieke reis naar Indonesië - Koninklijke excuses aan Indonesië - strijd om geloofsvrijheid op Sumatra -tocht door het oerwoud - emotionele bijeenkomst vervolgde christenen - ontmoeting met radicale moslimleider - overstroming Jakarta - Indisch monument - niet altijd begrepen identiteitsproblemen.

PodCast 6 :
Aanval op haven Beiroet - bijzondere ontmoeting met medewerker vredesmissie - (h)erkenning pijn en machteloosheid - nawerking oorlogssituatie - tragiek in Libanon en onveiligheid - Bonifacius jeugdherinnering - politie aan de deur- veranderingen oorlogen in Oost - Europa.

Méér van hetzelfde - beloften -

  AMSTELVEEN - Er zijn nu elf partijen in de gemeenteraad en die proberen natuurlijk allemaal terug te komen na de verkiezingen van maart. Eigenlijk willen ze volgens hun verkiezingsprogramma’s allemaal hetzelfde, wat ze dan ook, eenmaal met een delegatie tot de vroedschap doorgedrongen, in minimaal negentig procent van de besluiten die zij nemen doen blijken. De woorden van de vele fracties dienen nauwelijks een ander belang dan reclame voor zichzelf, alsmede het nadeel dat de vergaderingen extra lang duren, omdat iedereen nog even hetzelfde wil zeggen.

De verkiezingsprogramma’s zullen weinig nieuws opleveren en ontzettend op elkaar lijken. Misschien dat alleen die van de SP en GroenLinks iets van de rest afwijken, maar dan heb je het wel gehad.

Over het algemeen beloven alle partijen op weg te zijn naar een sociaal, veilig, groen, duurzaam en menslievend Amstelveen. Beloften waarmee zij uitsluitend in verkiezingstijd in de wijken strooien, een vorm van reclame om zoveel mogelijk voor hun fractie van de electorale markt af te snoepen.

De VVD is ‘goed voor Amstelveen’ luidt de slogan dit jaar, maar andere partijen zeggen – zelfs in hun naamgeving – precies hetzelfde.

Naast ‘Actief voor Amstelveen’ heb je nu ‘Goed voor Amstelveen’ en een lokale partij die ZEGT op te komen voor de Burgerbelangen daar.

Het probleem met landelijke partijen is intussen dat zij niet opzienbarend in strijd mogen komen met wat nationaal is bedacht. Ook al zegt men dat als het lokale belang er om vraagt het wel degelijk te doen, met moed toch van goede huize komen als dat werkelijk plaatsgrijpt.

In die zin kunnen de landelijke partijen als VVD, D66 en PvdA (de coalitie in Amstelveen) toch niet te ver buiten spelen en verdienen lokale partijen de voorkeur.

Hoe gaat bijvoorbeeld wethouder Gordon van D66 om met de achttien veehouders (het waren er ooit 22) van Boeren van Amstel, die zij laatst enthousiast bezocht, terwijl haar partij landelijk voorschrijft dat de helft de agrarische pijp aan Maarten moet geven?

En hoe blijft de VVD het landelijke marktprincipe op verreweg de meeste gebieden aanbidden, terwijl dat haaks op de woningmarkt ter plaatse staat?

Misschien kunnen die vragen met vele worden uitgebreid. Wedden dat unaniem de gemeenteraad goedkeurt wat in deze nu eenmaal liberale gemeente tot democratie is verheven?

Daarom verandert er ook na de verkiezingen helemaal niets. ’t Is maar dat u het weet.

DOOR JOHAN TH. BOS

- AMSTELVEENBLOG -