• 'The Art of Perception'

 • Couture Irving Vorster bij Mondriaandiner

 • Show Addy van den Krommenacker in Parijs groot succes

 • De INFINITY collectie van BIGLI

 • MEESTERLIJK met Nederlands Paviljoen viert 6de Editie

 • Pink Panther Party uit jaren 70 herleven

 • Spencer Tweeling showt Chopard

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 5 :
Journalistieke reis naar Indonesië - Koninklijke excuses aan Indonesië - strijd om geloofsvrijheid op Sumatra -tocht door het oerwoud - emotionele bijeenkomst vervolgde christenen - ontmoeting met radicale moslimleider - overstroming Jakarta - Indisch monument - niet altijd begrepen identiteitsproblemen.

PodCast 6 :
Aanval op haven Beiroet - bijzondere ontmoeting met medewerker vredesmissie - (h)erkenning pijn en machteloosheid - nawerking oorlogssituatie - tragiek in Libanon en onveiligheid - Bonifacius jeugdherinnering - politie aan de deur- veranderingen oorlogen in Oost - Europa.

Nog drie graanschepen verlaten verscheurd Oekraïne

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 6 augustus 2022 - KYIV/MOSCOW - Nog drie schepen met graan zijn vertrokken uit Oekraïne als deel van de inspanningen om vele naties te voeden. Ze verlieten het door oorlog verscheurde Oekraïne terwijl Groot-Brittannië zijn verontrusting uitte over de veiligheid van een door het Russische leger veroverde kerncentrale. Volgens de autoriteiten zijn de schepen uit Zwarte Zeehavens in Oekraïne met bijna 60.000 ton graan vertrokken en nu op weg naar Groot-Brittannië, Ierland en Turkije.

In officiële verklaringen zei Oleksandr Kubrakov, de minister van Infrastructuur van Oekraïne, dat hij van plan is "ervoor te zorgen dat de havens meer dan 100 schepen per maand kunnen verwerken". Hoewel de hervatting van de graantransporten door één van 's werelds grootste graanproducenten enige hoop wekte bij hongerige naties, zijn de gevolgen van de Russische invasie nog steeds voelbaar. En er zijn de nodige zorgen over de slachtoffers van de oorlog. De Oekraïense troepen ruimen landmijnen op door er voorwerpen zoals bakstenen, autobanden en stokken naar te gooien. Het ontbreekt hen kennelijk aan meer geavanceerde apparatuur.

En het Britse ministerie van defensie heeft zijn zorgen geuit over de "beveiliging en veiligheid" van de kerncentrale van Zaporizjzja, die onder Russische controle staat.Het zei dat Rusland "artillerie-eenheden in deze gebieden gebruikte om Oekraïens grondgebied op de westelijke oever van de Dnipro-rivier te bestoken". Te midden van deze strijd beschuldigen de Verenigde Staten Rusland ervan het te doen voorkomen alsof de moorden op tientallen Oekraïense gevangenen door Oekraïne zijn veroorzaakt. De Oekraïense gevangenen, allen krijgsgevangenen, zouden vorige week zijn gedood door een Russische aanval in het door Moskou gecontroleerde Olenivka, in Oost-Oekraïne. Maar Washington voert aan dat Moskou valse bewijzen plaatst om te ontkennen wat er gebeurd is.

In spanningen die doen denken aan de Koude Oorlog hebben de Verenigde Staten en Rusland daarbij ook te maken met een patstelling over gevangenen. De Amerikaanse president Joe Biden heeft de straf veroordeeld van negen en een half jaar die door een Russische rechtbank werd uitgesproken tegen de Amerikaanse basketbalspeelster en Olympisch gouden medaille winnares Brittney Griner.

Ze werd schuldig bevonden aan drugsbezit, maar president Biden noemde haar detentie " ontoelaatbaar ". Rusland zei echter dat het bereid is te praten over een gevangenenruil, waarbij ook andere Amerikanen met de VS zouden worden uitgewisseld, maar waarschuwde dat dergelijke onderhandelingen niet in het openbaar mogen worden gevoerd.

Terwijl Rusland veel kritiek te verduren heeft gekregen, is Oekraïne ook onder druk komen te staan vanwege vermeende schendingen van de mensenrechten. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky bekritiseerde een rapport van de belangenorganisatie Amnesty International. In het rapport wordt gesuggereerd dat de tactiek van de Oekraïense strijdkrachten burgers in gevaar brengt door sommige scholen en ziekenhuizen als uitvalsbases te gebruiken.

Zelensky zei dat het rapport "niet kan worden geaccepteerd" omdat, in zijn woorden, "er geen enkele situatie kan bestaan waarin een Russische aanval op Oekraïne gerechtvaardigd is". Ondanks de bedenkingen over de tactiek van het leger, wordt er meer westerse steun aan Oekraïne geboden.

Canada zei dat het maar liefst 225 Canadese militairen naar Groot-Brittannië stuurt om de opleiding te hervatten van Oekraïense militaire rekruten. Sinds 2015 heeft Canada 33.000 Oekraïense militairen en veiligheidspersoneel opgeleid, maar in februari heeft het sommige aspecten van deze activiteit stopgezet na de Russische invasie in Oekraïne.