• Koos Van der Wal: de Friese hoedenontwerper

  • De INFINITY collectie van BIGLI

  • Show Addy van den Krommenacker in Parijs groot succes

  • Couture Irving Vorster bij Mondriaandiner

  • Pink Panther Party uit jaren 70 herleven

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Chopard presenteert Red Carpet Collectie 2023

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Rusland dreigt met kernwapens

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 21 september 2022 - MOSKOU/BOEDAPEST - De Russische president Vladimir Poetin heeft het Westen gewaarschuwd dat hij niet bluft over kernwapens en dat er militaire reservisten naar Oekraïne zullen worden gestuurd als onderdeel van een gedeeltelijke mobilisatie van de Russische strijdkrachten.

De dreigementen van woensdag kwamen in de aanloop naar plannen om in door Rusland bezette gebieden van Oekraïne volksraadplegingen te organiseren nu gemotiveerde Oekraïense troepen deze gebieden snel naderen. Officials van de door zichzelf uitgeroepen separatistische "republieken" Donetsk en Luhansk in het oosten en Kherson in het zuiden kondigden haastig georganiseerde referendumbijeenkomsten van vrijdag tot dinsdag aan.

Terwijl de voorbereidingen aan de gang waren, raakte de wereld nog verder ontwricht doordat Poetin sprak over een mogelijk nucleair conflict in het kader van de voortdurende Russische invasie in Oekraïne. Hij zei dat "zelfs nucleaire chantage zijn intrede doet. We hebben het niet alleen over de beschieting van de kerncentrale van Zaporizjia in Oekraïne die door het Westen is aangemoedigd en waardoor een nucleaire ramp dreigt te ontstaan. Maar ook over verklaringen van enkele hooggeplaatste vertegenwoordigers van vooraanstaande militaire NAVO-bondgenoten over de mogelijkheid en toelaatbaarheid van het gebruik van massavernietigingswapens tegen Russische kernwapens."

President Poetin voegde daaraan toe: "Ik wil degenen die zich dergelijke uitspraken over Rusland veroorloven eraan herinneren dat ons land ook over een verscheidenheid aan massavernietigingswapens beschikt en op sommige gebieden zelfs moderner is dan die in de NAVO-landen."

Hij waarschuwde dat "als de territoriale integriteit van ons land wordt bedreigd, wij zonder twijfel alle middelen zullen gebruiken die ons ter beschikking staan om ons volk en Rusland te beschermen. Dit is geen bluf." In dezelfde televisietoespraak tot de natie zei Poetin ook dat Moskou extra Russische troepen naar Oekraïne zou sturen om wat hij noemde "de Russische territoriale integriteit" te waarborgen.
Zijn minister van Defensie, Sergei Shoigu, zei in afzonderlijke opmerkingen dat 300.000 mensen de Russische militaire campagne in Oekraïne zouden ondersteunen, de eerste mobilisatie van Rusland sinds de Tweede Wereldoorlog.

Shoigu zei ook dat sinds het begin van het conflict 5.937 Russische soldaten zijn gedood, veel minder dan andere schattingen. Geconfronteerd met enorme verliezen op het slagveld beschuldigde president Poetin het Westen ervan Rusland te willen ontwrichten.
Hij sprak terwijl westerse landen de plannen van Moskou veroordeelden om zogenaamde referenda te houden in delen van Oekraïne die momenteel onder Russische controle staan.

De Verenigde Staten, Duitsland en Frankrijk hebben gezegd dat zij de resultaten van wat volgens hen "schijnverkiezingen" zijn, nooit zullen erkennen. Verder zijn de wereldleiders in New York bijeengekomen voor een vergadering van de Verenigde Naties, waaraan ook de Amerikaanse president Joe Biden en de Oekraïense president Volodymyr Zelensky deelnemen.

De Amerikaanse president Joe Biden beschuldigde Rusland ervan de principes van het VN-lidmaatschap te schenden door een "niet-uitgelokte oorlog" in Oekraïne te lanceren. Hij waarschuwde Moskou ook voor "onverantwoordelijke" dreigementen om kernwapens te gebruiken.

UPDATE:

Biden zei ook dat de nucleaire dreigingen van Poetin tegen Europa een "roekeloze minachting" tonen jegens de verplichtingen van zijn land als ondertekenaar van het Nucleaire Non-proliferatieverdrag. (Dit is een overeenkomst die het bezit van kernwapens beperkt)

De Oekraïense President Zelensky Zelensky zei dat hoewel de woorden van Poetin vooral dreigementen omvatten de mogelijkheid van een kernaanval niet categorisch kan worden uitgesloten. Toch benadrukte hij dat de internationale gemeenschap niet kan toegeven aan dergelijke bedreigingen: "Morgen kan Poetin zeggen: 'We willen ook, evenals Oekraïne, een deel van Polen, anders gebruiken we kernwapens.' We kunnen dus geen compromissen sluiten”.

Hij zei verder dat de mobilisatie van honderdduizenden Russische reservisten noodzakelijk is omdat Poetin de oorlog lijkt te verliezen. “We weten al dat ze cadetten hebben gemobiliseerd, jongens die niet konden vechten.
Deze cadetten zijn gevallen", zei hij. Poetin wil dat "Oekraïne zal verdrinken in bloed, maar ook in het bloed van zijn eigen soldaten."

FOTO: MUURSCHILDERING IN RUSLAND OVER DE NIEUWE MOBILISATIE ...