• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Joline Jolink: Tijdloze ontwerpen

  Er is van zoveel mooie modeontwerpen heel leuke kleding verkrijgbaar dat shoppen een heel relaxende tijdpassering wordt. Maar dan komt het moment van passen en je merkt dat de onvolmaatheden die het echt-menselijk figuur nu eenmaal onderscheiden van de glamourbeauties uit de fashionworld toch maken dat je rok of pantalon of iets ergens met de mouw niet helemaal lekker vallen.

Dat is punt 1 wat ondergetekende met enige voorzichtigheid laat winkelen. Nu zijn er van die welgevormde en knappe dames die zich in een postzak kunnen hullen en dan nog onweerstaanbaar mooi zijn. Dat is wat anders.

Maar wat mij betreft komen we nu aan punt 2 qua voorzichtig winkelen. Namelijk: hoe houdt de kleding waar je zo enthousiast voor viel zich tijdens het dragen? Moet het allemaal moeilijk- moeilijk- tijdrovend gewassen worden met de hand of speciaal gestoomd of is het kreukvrij maar ga je er in transpireren?  Als u denkt dat ik overdrijf... Echt niet.

Onlangs heb ik een uniek kort jasje aangeschaft omdat ik onwijs verliefd werd op de stijl en het dessin van de stof. Het gebeurde spontaan in een drukke volle winkel . Er waren er maar weinig exemplaren van ingekocht en ik was zo happy om de laatste in mijn maat op te sporen. Ik dacht er niet over na dat het een jasje was dat een lange reis had gemaakt vanuit het buitenland naar ons land.

Op een bepaalde dag trok ik het dolblij aan.... Maar een vreemde 'doffe' geur omringde mij.... Dat had ik in de winkel totaal niet geroken. Nee toch... Wat nu? Lang luchten? Hielp niet. In de eerste stomerij werd ik doorgestuurd naar een gespecialiseerde stomerij ergens vervelend ver uit de buurt. Het werd een heel gedoe maar ja: het is uiteindelijk wel goed gelukt.( In feite moet je soms dus eerst aan bepaalde aankopen discreet ruiken).

Anyway: daarom zijn onze vaderlandse couturiers vaak de favoriet van druk bezette en kritische dames. Zij weten maar al te goed dat daar kwaliteitsstoffen worden gebruikt en dat je daar makkelijk met een speciale aanpassing van de kleding aan jouw niet-volmaakte figuur er perfect kan uitzien.

Voor een wat beperkter budget zijn er ook ontwerpers die met al die lastige bezwaren van ons rekening houden. Daar moet je naar zoeken als je voor bepaalde uitdagingen staat. Als het gaat om wat je graag zomaar draagt. ( Het zou toch wel heel slecht met je gesteld zijn als altjid op chic verschijnt.) Iemand als de ontwerpster Joline Jolink waarderen wij dan zeer om haar basishouding en om het prettige kleine verschil.

Less is more, dat bevalt ons. Tijdloze, doordachte, minimalistische ontwerpen zonder poespas. Regelmatig verschijnt er een mini collectie met nieuwe items en de door haar genoemde 'doorontwikkelde Joline Jolink klassiekers'. Geen seizoens collecties dus. En ook geen uitverkoop.Zij gebruikt verder uitsluitend natuurlijke materialen die luxe aanvoelen en optimaal comfort geven. Goede materialen zonder toevoegingen of milieu vervuilende behandelingen, maar met een flinke dosis liefde.

Zij zegt: "En draag je onze diervriendelijke ‘leren’ legging, dan kan dat met een goed gevoel.".Alle producten worden bewust in een beperkte oplage geproduceerd zonder overschot.

"Hiervoor werken wij samen met zorgvuldig geselecteerde productie partners in België, Portugal, Polen en China. Familiebedrijven die onze hoge zorg voor kwaliteit, mens, dier en milieu delen. Wij doen dit voor een realistische prijs."