• Olivia Colman won de Oscar voor haar hoofdrol in The Favourite

 • Vier Dutch Designbureaus naar National Museum of Qatar...

 • Fabienne Delvigne presenteert elegante couturehoeden

 • Couture Sheila de Vries voor 2019: Joie de Vivre

 • 8ste Editie jaarlijkse Canal Catwalk eerbetoon aan Anne Frank

 • Flagship Boutique Chopard nieuw op Bondstreet

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Joline Jolink: Tijdloze ontwerpen

  Er is van zoveel mooie modeontwerpen heel leuke kleding verkrijgbaar dat shoppen een heel relaxende tijdpassering wordt. Maar dan komt het moment van passen en je merkt dat de onvolmaatheden die het echt-menselijk figuur nu eenmaal onderscheiden van de glamourbeauties uit de fashionworld toch maken dat je rok of pantalon of iets ergens met de mouw niet helemaal lekker vallen.

Dat is punt 1 wat ondergetekende met enige voorzichtigheid laat winkelen. Nu zijn er van die welgevormde en knappe dames die zich in een postzak kunnen hullen en dan nog onweerstaanbaar mooi zijn. Dat is wat anders.

Maar wat mij betreft komen we nu aan punt 2 qua voorzichtig winkelen. Namelijk: hoe houdt de kleding waar je zo enthousiast voor viel zich tijdens het dragen? Moet het allemaal moeilijk- moeilijk- tijdrovend gewassen worden met de hand of speciaal gestoomd of is het kreukvrij maar ga je er in transpireren?  Als u denkt dat ik overdrijf... Echt niet.

Onlangs heb ik een uniek kort jasje aangeschaft omdat ik onwijs verliefd werd op de stijl en het dessin van de stof. Het gebeurde spontaan in een drukke volle winkel . Er waren er maar weinig exemplaren van ingekocht en ik was zo happy om de laatste in mijn maat op te sporen. Ik dacht er niet over na dat het een jasje was dat een lange reis had gemaakt vanuit het buitenland naar ons land.

Op een bepaalde dag trok ik het dolblij aan.... Maar een vreemde 'doffe' geur omringde mij.... Dat had ik in de winkel totaal niet geroken. Nee toch... Wat nu? Lang luchten? Hielp niet. In de eerste stomerij werd ik doorgestuurd naar een gespecialiseerde stomerij ergens vervelend ver uit de buurt. Het werd een heel gedoe maar ja: het is uiteindelijk wel goed gelukt.( In feite moet je soms dus eerst aan bepaalde aankopen discreet ruiken).

Anyway: daarom zijn onze vaderlandse couturiers vaak de favoriet van druk bezette en kritische dames. Zij weten maar al te goed dat daar kwaliteitsstoffen worden gebruikt en dat je daar makkelijk met een speciale aanpassing van de kleding aan jouw niet-volmaakte figuur er perfect kan uitzien.

Voor een wat beperkter budget zijn er ook ontwerpers die met al die lastige bezwaren van ons rekening houden. Daar moet je naar zoeken als je voor bepaalde uitdagingen staat. Als het gaat om wat je graag zomaar draagt. ( Het zou toch wel heel slecht met je gesteld zijn als altjid op chic verschijnt.) Iemand als de ontwerpster Joline Jolink waarderen wij dan zeer om haar basishouding en om het prettige kleine verschil.

Less is more, dat bevalt ons. Tijdloze, doordachte, minimalistische ontwerpen zonder poespas. Regelmatig verschijnt er een mini collectie met nieuwe items en de door haar genoemde 'doorontwikkelde Joline Jolink klassiekers'. Geen seizoens collecties dus. En ook geen uitverkoop.Zij gebruikt verder uitsluitend natuurlijke materialen die luxe aanvoelen en optimaal comfort geven. Goede materialen zonder toevoegingen of milieu vervuilende behandelingen, maar met een flinke dosis liefde.

Zij zegt: "En draag je onze diervriendelijke ‘leren’ legging, dan kan dat met een goed gevoel.".Alle producten worden bewust in een beperkte oplage geproduceerd zonder overschot.

"Hiervoor werken wij samen met zorgvuldig geselecteerde productie partners in België, Portugal, Polen en China. Familiebedrijven die onze hoge zorg voor kwaliteit, mens, dier en milieu delen. Wij doen dit voor een realistische prijs."