• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Israël bereidt invasie van Rafah voor: enorme tentenstad gezien

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 24 april 2024 - JERUZALEM/GAZA – Toen Israël woensdag het Pesachfeest vierde, voerde het leger zijn inspanningen op om Hamas onder druk te zetten om gijzelaars te bevrijden tijdens deze Joodse gedekdagen, terwijl het land zich voorbereidde op de invasie van Rafah, één van de laatst overgebleven steden in de Gazastrook. Satellietbeelden leken te laten zien dat Israël een tentenstad bouwt terwijl het zich voorbereidt op de evacuatie van meer dan een miljoen Palestijnen die hun toevlucht hebben gezocht in Rafah.Wel zei een Palestijnse gezondheidsfunctionaris later dat het tentenkamp werd opgezet om ontheemden te huisvesten die momenteel in een ziekenhuis schuilen en “geen verband houden” met een aanstaande militaire operatie. Voorafgaand aan de verwachte invasie in het zuiden van Gaza-stad waren troepen ook actief in het noorden van Gaza als onderdeel van de verklaarde pogingen om Hamas te omsingelen en te vernietigen.

Omroepzender Al Jazeera, die Israël heeft beschuldigd van bevooroordeelde berichtgeving, zei dat “de angst toeneemt” voor tienduizenden burgers in Beit Lahiya in het noorden van Gaza, terwijl Israëlische troepen de stad “met extreme kracht” aanvallen en de Palestijnen bevelen onmiddellijk te vluchten. Het voegde eraan toe dat drie familieleden werden gedood en vier gewond raakten nadat een Israëlische luchtaanval hun huis in de zuidelijke stad Rafah verwoestte.

Het nieuws kwam te midden van berichten dat medici uit Gaza doorgaan met het zoeken naar lichamen op het terrein van het Nasser-ziekenhuis in de stad Khan Younis, waar tot nu toe meer dan 300 lichamen zijn geborgen. Het Israëlische leger zei dat beweringen dat het lichamen in een massagraf had begraven ‘ongefundeerd en ongegrond’ waren. Maar er stond wel dat tijdens een twee weken durende operatie in het ziekenhuis in februari troepen de door Palestijnen begraven lichamen ‘onderzochten’. “Het onderzoek werd op een zorgvuldige manier uitgevoerd en uitsluitend op plaatsen waar de inlichtingendiensten de mogelijke aanwezigheid van gijzelaars aangaven. Het onderzoek werd respectvol uitgevoerd met behoud van de waardigheid van de overledene”, aldus het Israëlische leger (IDF) in een verklaring.

Het hoofd van de mensenrechten van de Verenigde Naties, Volker Turk, zei dat hij “geschokt” was door “de vernietiging” van de medische faciliteiten van Nasser en Al Shifa in Gaza, waarvan Israël beweert dat ze door Hamas zijn gebruikt voor zijn militaire operaties.

Volgens het door Hamas geleide ministerie van Volksgezondheid zijn sinds 7 oktober minstens 34.262 Palestijnen gedood en 77.229 gewond geraakt bij Israëlische aanvallen op Gaza.
Deze cijfers zijn onmogelijk onafhankelijk te verifiëren, en de Hamas-autoriteiten maken geen onderscheid tussen strijders en burgers.

Israël zegt dat het de oorlog in Gaza is begonnen nadat het op 7 oktober werd aangevallen, toen Hamas ongeveer 1.200 mensen doodde en honderden gijzelde. Terwijl de frustratie over de ongeveer 130 nog steeds vastgehouden gijzelaars toenam, leek het Israëlische leger zich voor te bereiden om Rafah binnen te vallen.

De aanwezigheid van een enorme tentenstad in de buurt onderstreepte de strijd om onderdak te vinden in Gaza, waar volgens Palestijnse functionarissen en hulpverleners zo'n 80 procent van de mensen hun huizen is ontvlucht. Volgens verschillende schattingen zocht meer dan de helft van de ongeveer 2,3 miljoen inwoners van het gebied hun toevlucht in Rafah.

In wat commentatoren en inwoners van de stad zagen als een teken van een op handen zijnde invasie, bevestigde het leger dat het bezig was burgers te verplaatsen naar een veilige zone een paar kilometer verderop langs de Middellandse Zeekust. Nog maar een dag eerder hadden Israëlische gevechtsvliegtuigen de locaties in Rafah getroffen, waardoor de bezorgdheid onder de burgers die zich daar schuilhielden dat er spoedig een grondaanval zou volgen, werd vergroot.

Marwan Shaath, een 57-jarige inwoner van Rafah, zei tegen verslaggevers: “Onze tassen zijn al maanden gepakt voor de tijd van de evacuatie.” Westerse bondgenoten hebben er bij Israël op aangedrongen Rafah niet binnen te vallen, maar Israël benadrukt dat deze druk nodig is om Hamas-strijders te elimineren die zich schuilhouden in een netwerk van tunnels onder de stad.

De IDF zegt dat ze ook Hamas-leiders willen arresteren of vermoorden die zich vermoedelijk in Rafah bevinden en de vrijlating willen garanderen van de resterende gijzelaars die zijn gevangen genomen tijdens de door Hamas geleide aanvallen op Israël van 7 oktober.