• Paul Schulten lanceert BLEND voor 19/20

 • Modeshow Sheila de Vries laat mooie tijden herleven

 • Over Edwin Oudshoorn Couture

 • Chopard Bag by Chloë Sevigny op de green carpet

 • Film: And Then We Danced

 • Introdans ook nu volop in actie

 • FABIENNE DELVIGNE - heavenly dream

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

David Paulus in Parijs tijdens coutureweek

  Mode in Parijs tijdens de coutureweek is altijd een beetje boel 'over the top". Er zijn fashiondesigners die daarbij gewetensvol naar het hoogste level streven en veel vrouwen daar ook dolblij mee weten te maken.

Je hebt ook designers die naar andere opties zoeken en de bestaande of nieuwe trends aanpassen aan opdrachten van iemand die door bepaald ontwerp kleine of grotere afwijkingen van het ideale figuur knap weten te corrigeren. Dat vraagt het nodige budget van de klant. Maar er is ook veel vakkennis en de nodige psychologie voor nodig iemand die wel open staat voor iets nieuws op een andere manier naar zichzelf in de spiegel te laten kijken. Al komt er dan later ook iets heel moois voor de dag dan moeten mensen dit ook nog durven dragen buiten de grote feestdagen om.

Daardoor gaan veel designers om financiële redenen ook voor grote ketens aan de slag. Maar de daar gebruikte stoffen en materialen hálen het niet bij wat een echte couturier op de bühne zet. Gelukkig hebben we die couturiers nog in Nederland. Bij een modeshow wéét je het gewoon onmiddellijk : de liefde spat van hun collecties af! Als dat nog kan worden gecombineerd met goede zaken is het hun door iedereen volop van harte gegund.

Er is ook een vierde categorie van designers die ontwerpen maakt voor expressieve kunstenaars uit het theater of als Paul Schulten uit de concertsfeer. Zij bouwen voort op een voorname ontwerptraditie van oudsher uit de uitgaanswereld. Paul Schulten is bijvoorbeeld een alleskunner die in elke categorie uitblinkt. Er zijn nog heel wat namen daaraan toe te voegen. Ook Sheila de Vries, Monique Collignon, Jan Taminiau. Dennis Diem, Aziz Bekkaoui, Tycho Boeker, Ronald van der Kemp, liselore Frowijn, Sepehr Maghsoudi en Ronald Kolk kunnen allemaal de meest fantastische creaties en collecties neerzetten. Zij pakken de kansen die op hun weg komen op een geheel eigen en geïnspireerde moderne manier aan.

Er zijn nu ook weer nieuwe generaties jonge hippe fashiondesigners on stage die gefascineerd zijn door mode als kunst en hun collecties ofwel superhip showen of als kunstvorm ten toon stellen. Daarbij ontwerpen ze desgevraagd ook creaties die door een bepaald speciaal iemand kan worden gedragen.Maar hun collectie laat zien aan dat ze op een speelse wijze worden geobsedeerd door hun bewondering en identificatie met hun ontwerpen van bijvoorbeeld spectaculaire kleding voor een boegbeeld uit een show of een film of sit-com. Van spraakmakende en indrukwekkende bedrijfs- of beroepskleding Of van zomaar iemand uit hun fantasiewereld.

En ze tekenen en ontwerpen zoals David Paulus de sterren van de hemel voor enorme poppen met een vervaarlijke uitstraling. David Paulus is 33 en woont in Arnhem. Hij is net terug van de couturewereld in Parijs waar hij zijn 'pop'-art toonde. Hij stuurde de redactie wat spraakmakende afbeeldingen vergezeld van een mooi gedicht. Werk van deze kunstzinnige modeontwerper is zowel in Nederland als in Curaçao te vinden. Hij kwam 11 jaar geleden in aanraking met mode toen hij voor het eerst een naaimachine gebruikte.

Als kind was hij onbewust vroeger in Curaçao al met mode bezig. “Ik kleedde mijn nichtjes in plastic outfits en hield daarna een modeshow tussen de geiten.” vertelt hij vrolijk. Dat is dus allemaal daarna een beetje anders gelopen. Tegenwoordig houdt hij zich voornamelijk bezig met het combineren van kunst en mode. Zijn laatste show heet Pop-art meets Fashion.

David Paulus is met zijn collectie op 6 juli te vinden op FDFA in Arnhem bij Rozet.