• Pink Panther Party uit jaren 70 herleven

 • Chopard X Mariah Carey

 • Couture Irving Vorster bij Mondriaandiner

 • Couturier Zyanya Keizer BINHE en haar Team

 • Spencer Tweeling showt Chopard

 • Show Addy van den Krommenacker in Parijs groot succes

 • De INFINITY collectie van BIGLI

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 8 :
Grote Nederlandse financiële reserves nog steeds aanwezig– corruptie – Onderdrukte media en ondernemersprotesten Hongarije – Denk wat je wilt - Verwarring over inclusiviteit of … genderisme in de overdrive?

PodCast 9 :
Omgekeerde vlag – tragiek voor vaderlandse boerenstand – boerenondernemers met grote investeringen in crisis - dierenliefde of vegan - voor of tegen stikstofbeleid van het kabinet – wanhopig tekort aan huizen en bouwgrond – Issues rond moeilijke mensen als grensoverschrijders..

Miljoen Fransen zeggen 'non' tegen verhoging pensioenleeftijd

  - v e l e n  d e m o n s t r e e r d e n  - WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 22 januari 2023 - PARIJS -  Meer dan een miljoen mensen marcheerden door Franse steden om de plannen van president Emmanuel Macron te veroordelen om de pensioenleeftijd tegen 2030 te verhogen van 62 naar 64 jaar in een natie waar het recht op vrije tijd religieus wordt gehandhaafd.

Macron, die tijdens de protesten gedurende de afgelopen week werd beschuldigd van een "vlucht naar Spanje" voor een bezoek, wil ook de duur van de premies die nodig zijn om een volledig pensioen te ontvangen verhogen van 42 naar 43 jaar. Degenen die "nee" zeiden tegen de plannen van Macron waren onder meer werknemers die treinen tot stilstand brachten, raffinaderijen blokkeerden en de elektriciteitsproductie aan banden legden.

Donderdag laat werden nog tienduizenden Franse werknemers gezien die protesteerden na betogingen en stakingen in steden als Parijs, Nantes, Lyon, Bordeaux, Marseille en Toulouse. Ongeveer 10.000 politieagenten werden ingezet uit vrees voor geweld. "De mobilisatie van vandaag weerspiegelt het massale verzet. Ik denk dat bijna 80 procent van de mensen tegen is, vooral onder de jongeren," zei Philippe Martinez, hoofd van de vakbond CGT. "Dus de mobilisatie van vandaag laat het verzet zien van de burgers van dit land tegen deze hervorming," zei Martinez tegen de media.

Murielle Guilbert, mede-algemeen afgevaardigde van de vakbond Solidaires, verklaarde dat het tijd is voor een "andere verdeling van de rijkdom". Guilbert vindt: "Er zijn manieren om openbare diensten en sociale bescherming te financieren, alleen wil Macron er niet over praten, en dat is de kern van het probleem."

De nationale staking overschaduwde duidelijk het bezoek van Macron aan Barcelona voor gesprekken met de Spaanse premier Pedro Sanchez.

"Het is een hervorming die op een democratische manier is gepresenteerd, die is goedgekeurd", legde Macron uit toen hem tijdens een gezamenlijke persconferentie met Sanchez naar de kwestie werd gevraagd. "En dat is een hervorming die eerlijk en verantwoord is," voegde Macron eraan toe.

Het komt ook te midden van spanningen met rijke landen zoals Nederland, dat zijn pensioenleeftijd heeft verhoogd tot boven de 67 jaar.

Critici zeggen dat de Nederlandse regering uit de eurozone moet stappen van landen die de euro gebruiken, zoals Frankrijk. Het begrotingsbewuste Nederland draagt volgens hen effectief bij aan landen met royale pensioenen via obligaties en leningen.

DEMONSTRATIES  WANT HET RECHT OP VRIJE TIJD WORDT IN FRANKRIJK OP RELIGIEUZE WIJZE GEHANDHAAFD ...