• Show Addy van den Krommenacker in Parijs groot succes

 • De INFINITY collectie van BIGLI

 • Chopard X Mariah Carey

 • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Couture Irving Vorster bij Mondriaandiner

 • Pink Panther Party uit jaren 70 herleven

 • Couturier Zyanya Keizer BINHE en haar Team

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 10 :
Koffers net uitgepakt - snelle boodschap - vlieg terug, verdrietige reden, pubgesprek, irritante Nederlandse betaalregeltjes, steeds die afvalbakterreur, kunstmuseum en genderdiscussie in preutse generatie, - wat is liefde - minderhedenbluf tegenover wegdromende meerderheid, gebrek aan romantiek, commoties in relaties door robottisme naast nieuwe ontwikkelingen.

PodCast 11 :
Mogen meedoen aan 5-delige VPRO-documentairereeks Trappers, hoofdfiguur Stanley directeur bikersbedrijf, een sociaal ingesteld koeriersbedrijf, emotionele karakteristiek van gehandicapten met veel doorzettingsvermogen, koeriers van een diverse nieuwe jonge generatie zijn alert op actualiteit en verschil in financiële beloning in de maatschappij. Reacties en meningen - het slavernijverleden - staatkundige excuses - emoties die doorwerken - herstelbetalingen, vegapraat.

Vragen bij 90e verjaardag van Hitlers machtsovername

  - a n a l y s e - WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 31 januari 2023 - BERLIJN - Duitsland besefte maandag dat het precies 90 jaar geleden was dat Adolf Hitler opklom tot Rijkskanselier en uiteindelijk de wereldgeschiedenis veranderde met de oorlog en de daaraan verbonden Holocaust die miljoenen mensen het leven kostte.

Zijn machtsgreep op 30 januari 1933 vond plaats nadat het aanvankelijk onwaarschijnlijk leek dat zijn nazipartij ooit aan de macht zou komen. Tegen de herfst van 1932 verloren de nazi's hun steun toen de door de economische depressie getroffen economie verbeterde.Bij de federale verkiezingen van november 1932 - de laatste vrije en eerlijke stemming voordat de nazi's de macht grepen - won Hitlers Nationaal Socialistische Duitse Arbeiderspartij de meeste stemmen. Maar zij behaalde geen parlementaire meerderheid, waardoor Hitler een coalitie moest vormen in een langdurige politieke impasse.

Weinigen zouden toen hebben voorspeld dat Hitler op 30 januari 1933 het kanselierschap zou bereiken, aldus Dan Diner, een Duits-Israëlische historicus, auteur en emeritus hoogleraar moderne geschiedenis aan de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem.Hitler zorgde ervoor dat zijn verkiezing tot Rijkskanselier in 1933 de laatste zou zijn tot zijn zelfmoord eind april 1945 en de verpletterende militaire nederlaag van Nazi-Duitsland in de Tweede Wereldoorlog. Tegen de tijd van zijn dood hadden Hitlers allesverwoestende oorlogen volgens historici wereldwijd tot de dood van 60 miljoen mensen geleid. Zes miljoen Joden werden vermoord tijdens de Holocaust, samen met enkele miljoenen Sinti en Roma, gehandicapten en homoseksuelen.

De toekomst van Europa blijft onzeker, met het belangrijkste gewapende conflict sinds de Tweede Wereldoorlog in Oekraïne en berichten over toenemend antisemitisme. Terwijl de oorlog in Oekraïne woedt, probeert de regering van Duitsland, Europa's grootste economie, haar militaire steun aan Kiev af te wegen tegen veiligheidsdreigingen dichter bij huis.Berlijn toonde zich bezorgd over de toename van het aantal neonazi's en andere extremisten in het Duitse leger.

Rechts-extremisten zijn betrokken geweest bij verschillende terreuraanslagen, waaronder in 2019 op een synagoge in Halle, de op vier na dichtstbevolkte stad in het voormalige Oost-Duitsland.Officiële cijfers toonden een aanzienlijke toename van antisemitische misdrijven in het hele land van 2020 tot 2021.

En een rapport van de waakhond RIAS registreerde 450 antisemitische incidenten in Berlijn in de eerste helft van het afgelopen jaar, hoewel dat een daling betekende ten opzichte van 574 in dezelfde periode het jaar daarvoor.

Nu de Duitsers Hitler herdenken, blijft de vraag of nieuwe generaties zich de "nooit meer"-kreten van Holocaust-overlevenden en anderen die de gruwelen van zijn tijdperk zagen, zich zullen aantrekken.

DAN DINER HOOGLERAAR AAN DE HEBREEUWSE UNIVERSITEIT IN JERUZALEM: WEINIGEN ZOUDEN DAT TOEN HEBBEN VOORSPELD ...