• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Addy showt met koninklijke glamour in Palazzo Brancciato -1-

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Libanon beschuldigt Iran van inmenging

iranWORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 22 october 2024 - BEIROET/TEHERAN/JERUZALEM — De Libanese interim-premier Najib Mikati heeft Iran ervan beschuldigd zich te bemoeien met de binnenlandse aangelegenheden van zijn land nadat de Iraanse parlementsvoorzitter suggereerde dat Teheran naar een deal zoekt over de terugtrekking van Hezbollah uit Zuid-Libanon.

Terwijl Israël zich voorbereidde om Iran aan te vallen vanwege de steun aan groepen als Hezbollah en de aanval op de Joodse natie, probeerde Teheran de schade te beperken door gesprekken met Frankrijk voor te stellen over de naleving van resolutie 1701 van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties.

Deze resolutie uit 2006 riep de door Iran gesteunde Hezbollah op om zich terug te trekken uit Zuid-Libanon, waar alleen het Libanese leger en VN-vredeshandhavers konden worden ingezet. "We waren verrast door de opmerkingen van de Iraanse parlementsvoorzitter Mohammad Bagher Ghalibaf, die zei dat Teheran bereid is om met Frankrijk te onderhandelen over de implementatie van Veiligheidsraadresolutie 1701," zei Mikati.

"Deze positie is een schandalige inmenging in de zaken van Libanon en een onaanvaardbare poging om onterecht voogdijschap over Libanon op te leggen," voegde hij toe in gepubliceerde commentaren.

Hij zei dat de gezant van Teheran opgeroepen zou moeten worden naar aanleiding van de gerapporteerde opmerkingen van Bagher.

Kritiek op Iran door hoge Libanese functionarissen is ongebruikelijk, aangezien Teheran de machtige in Libanon gevestigde Hezbollah sponsort, die vecht tegen Israëlische troepen langs de zuidelijke grens van Libanon.


In commentaren die op zondag door Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant werden gemonitord, benadrukte Mikati dat diplomatie de enige weg vooruit is en voegde eraan toe dat Libanon een actieve rol in dat proces moet spelen. Hij benadrukte de noodzaak van volledige implementatie van resolutie 1701 van de VN-Veiligheidsraad om het conflict tussen Israël en Hezbollah te beëindigen. "Er is geen oplossing behalve via diplomatie. Het ligt nog steeds op tafel," vertelde Mikati aan omroep Al Arabiya, waarbij hij het belang van dialoog benadrukte om verdere escalatie te voorkomen.

Mikati bevestigde ook "Libanon's commitment” aan Resolutie 1701, die in 2006 werd aangenomen om de vijandelijkheden tussen Israël en Hezbollah te beëindigen.
“Resolutie 1701 geeft ons stabiliteit op de lange termijn en we staan er volledig achter,” en hij voegde eraan toe dat het een cruciaal instrument is om de vrede in Libanon's zuidelijke regio te bewaren.

Hij zei dat de resolutie in lijn was met de Taif-overeenkomst uit 1989 over de stabiliteit van Libanon, onderhandeld in Taif, Saoedi-Arabië.

Die overeenkomst beëindigde de 15 jaar durende Libanese burgeroorlog en gaf de regering controle over Zuid-Libanon, dat toen werd gerund door het ‘christelijke’ Zuid-Libanon-leger dat samenwerkte met Israël. “De Taif-overeenkomst bepaalt de uitbreiding van de soevereiniteit van de staat over alle Libanese gebieden. Het is onze hoeksteen voor stabiliteit in Zuid-Libanon om een ​​einde te maken aan deze oorlog,” legde Mikati uit.

De interim-premier legde eveneens uit dat de essentie van resolutie 1701 het Libanese leger de macht zou kunnen geven om de controle over conflictgebieden ten zuiden van de Litani-rivier over te nemen. "We moeten het Libanese leger ten zuiden van de Litani-rivier inzetten", zei Mikati, eraan toevoegend dat de regering zich ertoe heeft verbonden om tussen de 10.000 en 12.000 soldaten naar het gebied te sturen.

Het was echter onduidelijk wanneer en of de resolutie zou kunnen worden uitgevoerd, nu er rookwolken boven de frontlinies opstegen na het onlangs door Israël gelanceerde grondoffensief in Libanenon tegen Hezbollah.