• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Addy showt met koninklijke glamour in Palazzo Brancciato -1-

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Tientallen doden door tropische storm op Filipijnen

philippijnenWORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 25 october 2024 - MANILLA— Tropische storm Trami op de Filipijnen heeft minstens 82 doden en tienduizenden ontheemden geëist door hevige regenval en overstromingen, meldden de autoriteiten vrijdag.

Opnames die Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant heeft bekeken, laten zien dat reddingsacties een uitdaging vormen in de zwaarst getroffen gebieden, waaronder de provincies Bicol en Batangas, vanwege de moeilijke bereikbaarheid en dikke modder.

Een christelijke medewerkster uit Bicol, Meriam Comia, vertelde Worthy News dat ondanks de verwoesting "God heel goed is" en voegde eraan toe dat een broeder erin slaagde om op tijd een opvangcentrum voor evacués te bereiken. Haar huis overstroomde gedeeltelijk, maar stond nog overeind. “Door de storm kon ik mijn werkplek niet bereiken, maar ik ben blij dat ik nog leef,” zei ze. “Maar er zijn heel veel mensen gestorven.”

Autoriteiten zeiden dat de storm in slechts twee dagen twee maanden regen bracht, wat leidde tot een wijdverbreide verwoesting en de evacuatie van bijna 320.000 mensen.
Maar de aanval is misschien nog niet voorbij: weerkundigen van de staat hebben de zeldzaam voorkomende mogelijkheid geopperd dat de storm — de 11e en een van de dodelijkste die de Filipijnen dit jaar trof — volgende week een U-bocht kan maken.

Trami kwam donderdag aan land op de noordoostkust van Luzon, het meest bevolkte eiland van het land, en veroorzaakte wijdverbreide overstromingen en aardverschuivingen.
Het Bicol-schiereiland, aan de zuidoostkant van Luzon, werd het zwaarst getroffen, met vloedwater dat mensen en hun huisdieren naar de tweede verdieping van hun huizen joeg.

“Velen zitten nog steeds vast op de daken van hun huizen en vragen om hulp," voegde Andre Dizon, beleidsdirecteur voor de zwaar getroffen regio Bicol, toe in afzonderlijk gepubliceerde reacties. “We hopen dat de overstromingen vandaag zullen afnemen nu de regen is gestopt."

Maar de toegankelijkheid bleef een belangrijk probleem voor reddingswerkers vrijdag, vooral in Bicol, zei president Ferdinand Marcos. “Dat is het probleem dat we hebben met Bicol. Het is zo moeilijk om binnen te dringen," zei hij, eraan toevoegend dat de zwaar verzadigde grond leidde tot "aardverschuivingen in gebieden waar voorheen geen aardverschuivingen waren."

Toen de tropische storm Trami vrijdag echter wegwaaide van de noordwestelijke Filipijnen, zei een provinciaal politiechef van de Filipijnen vrijdag dat 49 mensen omkwamen, voornamelijk door aardverschuivingen veroorzaakt door Trami in de provincie Batangas ten zuiden van de hoofdstad Manilla.

Dat bracht het totale dodental door de storm naar verluidt op ten minste 82, maar het dodental zou waarschijnlijk snel stijgen. Elf andere dorpelingen worden nog vermist in Batangas, vertelde kolonel Jacinto Malinao Jr. aan verslaggevers vanuit het stadje Talisay aan het meer, waar hij naast een dorpeling stond wiens vrouw en kind begraven lagen in de diepe heuvel van modder, keien en bomen.

Deskundigen zijn verdeeld over de oorzaak van het hoge dodental, waarbij sommigen klimaatverandering de schuld geven, terwijl anderen ook intensieve bouw en een gebrek aan adequate infrastructuur als redenen noemen.

Door de ligging in de tyfoongordel van de Stille Oceaan, die vatbaar is voor extreem weer, krijgen de Filipijnen jaarlijks gemiddeld 20 tropische stormen en tyfoons te verduren.
In 2013 kostte tyfoon Haiyan aan meer dan 7.300 mensen het leven.