• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Addy showt met koninklijke glamour in Palazzo Brancciato -1-

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Faillissementen In De Bouw Pieken In 2025

HIJSKRAAN2810'S-HERTOGENBOSCH - Het aantal faillissementen in de bouwsector stijgt scherp door in de eurozone. Volgens kredietverzekeraar Allianz Trade wordt het hoogtepunt echter pas in 2025 verwacht. Voor Nederland is er relatief goed nieuws: de stijging blijft hier beperkt. Uit onderzoek blijkt dat de toename van faillissementen in Duitsland (+20%), Frankrijk (+31%), Italië en Zweden (+35%) veel groter is dan in Nederland (+4%).

Johan Geeroms, Director Risk Underwriting Benelux bij Allianz Trade, geeft aan dat grote bouwconcerns bijzonder kwetsbaar zijn. “Veel bedrijven zijn zwaar gefinancierd en kampen met vertragingen door uitblijvende betalingen of voortdurende projectuitstellen. Dit soort vertragingen is funest.” Heel jammer zijn daarbij de vele vertragingen door regelgeving en infrastructuur. Geeroms noemt vergunningen en andere procedures als knelpunt voor de bouw.

“Er zijn altijd obstakels, zoals vergunningen die op zich laten wachten, bezwaren tegen projecten of problemen met de aansluiting op het elektriciteitsnet. Ondertussen blijven vaste kosten doorlopen en stijgen de lonen fors.”

Herstel is in zicht, maar heel kwetsbaar ... Voor 2025 verwacht Allianz Trade een voorzichtige opleving in de bouwsector. “De bouwcrisis lijkt het dieptepunt bereikt te hebben,” aldus Geeroms. “De Europese renteverlagingen helpen, maar het duurt vaak een half jaar voordat de sector dit merkt.”

Ondanks deze positieve vooruitzichten is het herstel volgens hem broos, mede door het stroeve stikstofbeleid en krimpende overheidsbudgetten die infrastructuurprojecten vertragen.

Fighting spirit is vereist  .... veroorzaakt door de personeelsuitdagingen en het klimaat...

De personeelskrapte blijft een groot probleem. “In Nederland werken ruim een half miljoen mensen in de bouw. Toch is het een uitdaging om gekwalificeerd personeel aan te trekken, zeker met de opkomst van robotisering en technologie,” aldus Geeroms.

“Daarnaast kampt de sector steeds vaker met extreem weer, zoals hevige regenval of hittegolven, die de voortgang van bouwprojecten hinderen.” Het is heel jammer want dit leidt tot een financieel wankel evenwicht.

Uit het rapport van Allianz Trade blijkt dat Europese bouwbedrijven vaak met hoge schulden werken, wat hen kwetsbaar maakt. Nederlandse bedrijven scoren echter beter dan gemiddeld op cashflow, wat een voordeel biedt voor de liquiditeit. Toch blijft de sector gebukt gaan onder stijgende loonkosten, vertragende regelgeving en krappe marges.

Concluderend benadrukt Geeroms de noodzaak tot waakzaamheid binnen de sector: “Lagere rente en iets minder hoge materiaalkosten bieden wat verlichting, maar het blijft een wankel evenwicht.”

AUTEUR: JOHAN GEEROMS

DIRECTOR RISK UNDERWRITING BENELUX

BIJ ALLIANZ TRADE

---