Winnaars Gault&Millau Awards 2025 bekend
Het was een feestelijke uitreiking toen bovendien de gids werd gelanceerd in Tivoli Vredenburg!
Ruim een week geleden zijn in Tivoli Vredenburg de winnaars van de Gault&Millau Awards 2025 bekendgemaakt.
Onder toeziend oog van de Nederlandse restauranttop werden zij gehuldigd in 18 categorieën, waaronder ‘Chef van het Jaar’ en ‘Jonge Chef van het Jaar’. Tijdens het evenement werd ook de nieuwe Gault&Millau-gids gepresenteerd, met 866 restaurants die garant staan voor een bijzondere culinaire ervaring.
BELANGRIJKSTE WINNAARS :
Chef van het Jaar: Joris Bijdendijk, een inspirerend leider en mentor.
Jonge Chef van het Jaar: Marco Helsloot (Merlet), die zijn nieuwe rol met lef en branie vervult.
Gastvrouw van het Jaar: Mandy Overbeek (Joann), geroemd om haar gastvrijheid en teamspirit.
Lifetime Achievement Award: Jonnie en Thérèse Boer (De Librije) voor hun uitzonderlijke bijdrage aan de gastronomie.
Mediterraan Restaurant van het Jaar (nieuwe award): Toscanini (Amsterdam), een icoon van de Italiaanse keuken sinds 1985.
Sommelier van het Jaar: Tessa van de Wouw (Inter Scaldes), een expert in wijn-spijscombinaties.
Best Dutch Chef Abroad: Jim Ophorst (PRU, Phuket), die met lokale producten Thaise finesse laat zien.
CULINAIRE TRENDS EN STIJGERS
De gids telt 111 nieuwkomers en 99 restaurants met een hogere score. Restaurant Demain (Cadzand-Bad) is de hoogste nieuwkomer met 16|20 punten. De sterkste stijger is De Nieuwe Winkel (Nijmegen), dat nu op 17,5|20 staat. Restaurants zoals Saam, Basiliek en The White Room zijn ook in opmars.
ONAFHANKELIJKE RESTAURANTGIDS
Gault&Millau Nederland beoordeelt restaurants anoniem en onafhankelijk. De volledige lijst is te vinden op de website van Gault&Millau.
FOTO: HET TEAM VAN HET DRUK BEZOCHTE EUROPIZZA UIT AMSTERDAM ....