• Nederlands Dans Theater 2 lanceert Settle for More

 • Olivia Colman won de Oscar voor haar hoofdrol in The Favourite

 • Vier Dutch Designbureaus naar National Museum of Qatar...

 • Fabienne Delvigne presenteert elegante couturehoeden

 • Couture Sheila de Vries voor 2019: Joie de Vivre

 • 8ste Editie jaarlijkse Canal Catwalk eerbetoon aan Anne Frank

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Highlights uit expositie Grenzeloos Getalenteerd

  UTRECHT - Er is wereldwijd een tendens bij uitgeverijen om nieuwe strips te laten maken van klassieke internationale bestsellers. Daar worden uiteraard hoge eisen aan gesteld. En de zoektocht naar talent voert uitgevers verbazend vaak naar Nederland! Zo kunnen we sinds kort (of binnenkort) genieten van beroemde stripfiguren als Suske en Wiske, Robbedoes, Guust Flater en Blake en Mortimer, gemaakt door Hollandse meesters als Gerben Valkema, Hanco Kolk en Peter van Dongen.

Daarnaast worden er flink wat Nederlandse strips in vele talen vertaald en aan vele landen verkocht (we noemen slechts Erik Kriek en Eric Heuvel). Dat is op zich niet nieuw, want ook in het verleden zijn er wereldsterren geweest onder de Nederlandse stripmakers. Deze, speciaal voor De Stripdagen gemaakte, expositie doet het allemaal uit de doeken.

Altijd een hoogtepunt op De Stripdagen is de inmiddels legendarische Stripbattle! Twee teams van Nederlandse toptekenaars strijden tegen elkaar in een niets ontziende improvisatie-tekenoorlog. Wie is het snelst, het mooist, het grappigst, het origineelst?

De opdrachten komen uit het publiek, en het publiek bepaalt ook de winnaars! De partijen strijden om de Gouden Tekentang, de meest afzichtelijke wisseltrofee ter wereld. Het geheel staat onder (bege)leiding van Ger Apeldoorn. Die zal de deelnemers het onderste uit de kan doen halen!

Het is vele jaren geleden dat er zoveel buitenlandse gasten op De Stripdagen mochten worden begroet als dit jaar! Uiteraard uit België en Frankrijk, maar ook uit Italië, Indonesië en de Verenigde Staten! Zeer verguld is de organisatie ook met de aanwezigheid van toptekenaars Steve Scott en Eddy Barrows (o.m. Batman en Superman).

Op het workshop-podium vinden diverse lezingen en workshops plaats, waaronder: de Cosplay introductielezing (zaterdag), “Cos” staat voor costume (kostuum) en “play” voor acteren. Cosplay is de hobby waarbij je er probeert uit zien (en het eventueel naspelen) van een (fictief) karakter. Het is vooral populair onder fans van science-fiction en manga/anime, waardoor je het veel tegenkomt op specifieke beurzen over deze onderwerpen.

Cosplay Maakie geeft een introductielezing over deze hobby, waarbij ze uitlegt waarom mensen cosplayen, wat de hobby zo populair maakt en hoe jij zelf desgewenst ook je eerste cosplay goed kan voorbereiden. Verder is er de mogelijkheid om vragen te stellen aan deze ervaren cosplayer.

De cosplay-lezing: maken, kopen of aanpassen vindt op zondag plaats. Voor zowel beginnende als gevorderde cosplayers kan het een moeilijke keuze zijn welke onderdelen te kopen, aanpassen of compleet zelf te maken als je aan een kostuum werkt. Maakie vertelt je alle voor- en nadelen en helpt je keuzes te maken in deze lezing.

Ook zijn er workships strips maken voor kinderen en volwassenen. Een strip maken, hoe doe je dat precies? Tommy A heeft vaker met dit bijltje gehakt. Omdat De Stripdagen zijn samengegaan met Heroes Dutch Comic Con, kunnen de bezoekers nóg vijf hallen barstensvol jongerencultuur bezoeken!

Meer op destripdagen.nl en over Heroes Dutch Cin op dutchcomiccon.com/nl