• Olivia Colman won de Oscar voor haar hoofdrol in The Favourite

 • Vier Dutch Designbureaus naar National Museum of Qatar...

 • Fabienne Delvigne presenteert elegante couturehoeden

 • Couture Sheila de Vries voor 2019: Joie de Vivre

 • 8ste Editie jaarlijkse Canal Catwalk eerbetoon aan Anne Frank

 • Flagship Boutique Chopard nieuw op Bondstreet

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Crisis in Buckingham Palace door vader die zich de mond niet laat snoeren

  Er wordt druk vergaderd en geconfereerd in Buckingham Palace waarin koningin Elizabeth haar maatregelen voorbereidt om de vader van Meghan Markle te dwingen geen uitlatingen meer te doen over zijn dochter en schoonzoon. Het is opmerkelijk dat veel media al enige tijd de man heel eigenaardig gedrag toeschrijven uit angst om zelf voor anti-koninklijk versleten te worden maar de meeste mensen kunnen er best begrip voor opbrengen dat vader Markle hij zich ergert want het is een onweerlegbaar feit dat deze ietwat gewoontjes er uitziende man niet in het koninklijke circuit is opgenomen.

Je kunt het de man niet kwalijk nemen dat hij vindt dat hij buiten spel wordt gezet nu zijn dochter met een Engelse prins is getrouwd en daardoor aan strenge omgangsregels zowel binnen als buiten het Britse hof gebonden is. Aan de andere kant is het natuurlijk wel vervelend voor hem dat hij geen direct contact met zijn dochter meer kan hebben en allerlei mededelingen over hoe prins Harry over van alles en nog wat denkt niet naar buiten mag brengen.

Hij laat zich dat niet door het Engelse koningshuis opdringen. Mogelijk beseft hij niet dat hij door het geven van interviews aan kranten en radiostations met allerlei beweringen zelf in een heel gevaarlijk positie belandt. Volgens Koningin Elizabeth zijn de uitlatingen van de vader zeer schadelijk voor het imago van het Engelse koningshuis. Ze heeft diverse adviseurs laten komen om haar te adviseren over wat er moet gebeuren met lastpost Markle.

Wat is er dan zo erg aan wat Thomas Markle aan de media vertelt?

Meghan zou ondanks zijn herhaalde vriendelijke pogingen tot een gesprek de telefoon niet opnemen en steeds van telefoonnummer veranderen. Hij heeft al bijna 3 maanden zijn geliefde dochter niet gezien en kan haar zaterdag op haar 37ste verjaardag niet eens feliciteren.

Hij was verder niet bij de bruiloft omdat hij ziek zou zijn geweest. ,,Zonder mij was ze nergens'', zei Thomas laatst weer in een interview. ,,Ik heb haar de hertogin gemaakt die ze nu is. En heb ik daar enige erkenning voor gekregen? Een bedankje? Ze praat niet eens meer tegen me. Hoe koudhartig is dat?''

Maar hij laat zich gewoonweg niet de mond snoeren, benadrukte hij. Zeker niet door de Engelse koninklijke familie. Hij heeft het wel een beetje gehad met dat ouderwetse instituut. Net als met de houding van zijn dochter. Ze zou doen 'alsof ze beter is' dan hij.

De moeder van prins Harry werd ook door hem besproken want prinses Diana -die in augustus 1997 stierf en zeer betreurd werd door de Engelse bevolking- zou de koele houding van schoondochter Meghan jegens haar vader nooit hebben geaccepteerd. Hij begrijpt ook best dat prins Harry het niet bevalt wat hij allemaal naar buiten toe rondbazuint maar "als hij nooit meer tegen me spreekt overleef ik dat wel."

Thomas Markle lijkt zich ook niet druk te maken over de reacties die volgen op zijn gesprekken met de media. Ook als het zijn dochter niet dichterbij brengt? "Dan moet dat maar. Ik weiger mijn mond te houden maar als Meghan nooit meer met me spreekt, weet ik niet hoe ik verder kan leven zonder dat mijn hart breekt.''

Het is een vaker voorkomend verschijnsel dat wanneer uit een familie één of meerdere figuren heel bekend, rijk of beroemd worden of een uitzonderlijk hoge plek in de maatschappij verwerven zich daar soms andere familieleden hevig miskend door voelen. Dat is de andere zware kant van de mooie medaille.

Aangezien vader Markle er ietwat eenvoudig uitziet en tamelijk taktloos over de nieuwe omgeving van zijn dochter spreekt is hij vergeleken met het stijlvolle Engelse koningshuis in de ogen van sommige mensen zeer in het nadeel. Dat neemt niet weg dat hij best een vader kan zijn die echt van zijn dochter houdt. Ook al wil hij zelf misschien toch ook graag aandacht scoren.

Zijn dochter kan in ieder geval geweldig mooi toneel spelen en dat komt haar in haar nieuwe leven zeer goed van pas.

...HET LEEK ALLEMAAL TOEN ZO MOOI...